Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιβανός: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν μόνο στα συρτάρια της Κουμουνδούρου

Λιβανός: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν μόνο στα συρτάρια της Κουμουνδούρου
"Yπήρχε μόνο στη φαντασία του κ. Τσίπρα", σύμφωνα με τον Σπ. Λιβανό
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι σαφές ότι υπήρχε μόνο στη φαντασία του κ. Τσίπρα, τονίζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός,  σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
Όπως αναφέρει «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αυτό ήταν μόνο στα συρτάρια της Κουμουνδούρου.
Δεν κατατέθηκε ποτέ επίσημη πρόταση στους θεσμούς, ούτε συζητήθηκε μαζί τους, ούτε, βεβαίως, έγινε ποτέ δεκτή από το Eurogroup.
Εξάλλου, ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας έκανε τέτοιο προεκλογικό δώρο και δεν θα έκανε σημαία του το υποτιθέμενο σχέδιό του. Είναι σαφές ότι υπήρχε μόνο στη φαντασία του κ. Τσίπρα».
Προσθέτει ότι «η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την άλλη, έχει συγκεκριμένη στρατηγική, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε.
Η αξιοπιστία και η συνέπεια αυτής της κυβέρνησης, που απορρέει από την εφαρμογή του -ελληνικής ιδιοκτησίας μεταρρυθμιστικού σχεδίου της, θα αποτελέσουν τα εργαλεία προκειμένου να συμφωνηθεί η μείωση των θηριωδών πλεονασμάτων με τα οποία δέσμευσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ».
Υπενθυμίζει ότι ο «πρωθυπουργός έχει τονίσει πως το θέμα των πλεονασμάτων θα τεθεί αφού πρώτα εμείς θα έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και της οικονομίας και θα έχουμε αποδείξει πως είμαστε ισότιμοι συνομιλητές στο σύνολο των ευρωπαϊκών θεμάτων».
Κληθείς να απαντήσει εάν η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε εξεταστικές ή και προανακριτικές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis, τη διασπάθιση κοινοτικών κονδυλίων στο Προσφυγικό και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2015, απαντά πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει καμία διάθεση ρεβανσισμού και δεν σκοπεύει να επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών.
Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εμείς σεβόμαστε τη διάκριση των εξουσιών».
Συμπληρώνει ότι το Προσφυγικό ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ενώ  για τη Novartis αναφέρει ότι είναι «υπόθεση που ελέγχεται σήμερα και αυτή από τη Δικαιοσύνη, είναι σαφές πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος δικαστικής έρευνας στην αναζήτηση «ευθυνών» πολιτικών προσώπων, αντί να διοχετευθούν η ενέργεια και ο χρόνος των δικαστικών λειτουργών στον έλεγχο της εταιρείας για μεθοδεύσεις αθέμιτου ανταγωνισμού.
Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να κρίνει η Δικαιοσύνη και μετά να αποφασίσει η Βουλή, εφόσον χρειαστεί».
Σχετικά με το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το 2015, «όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, δεν ξεχνάμε, αλλά προχωράμε», προσθέτει ο κ. Λιβανός.
Περαιτέρω, υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαία η συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, ενώ ευκολότερα διαχειρίσιμη την κατάσταση θα καταστήσουν η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ και η ενεργοποίηση της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών χωρών.
Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ.Λιβανός επισημαίνει πως «η Ελλάδα χρειάζεται οικονομική και πολιτική σταθερότητα.
Ο τόπος πρέπει να έχει κυβέρνηση.
Αυτό προϋποθέτει την κατάργηση της απλής αναλογικής και την επαναφορά της ενισχυμένης, με πρόβλεψη μπόνους για το πρώτο κόμμα, για το οποίο θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».
Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει πως «είναι αστείο να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για ευτελισμό του θεσμού όταν η άνοδός του στην εξουσία επετεύχθη με την αισχρή εργαλειοποίηση της προεδρικής εκλογής το 2014, χρησιμοποιώντας και το μπόνους για να καθίσει στις καρέκλες της εξουσίας».
Απαντώντας στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με όχημα τον υπό διαβούλευση αναπτυξιακό νόμο επιχειρείται η ακύρωση διαχρονικών κατακτήσεων των εργαζομένων, σημειώνει μεταξύ άλλων πως «είναι γνωστή η «καραμέλα» του ΣΥΡΙΖΑ ότι είμαστε η επάρατη Δεξιά που στοχεύει να διαλύσει τα εργασιακά κεκτημένα.
Η πραγματικότητα, όμως, διαψεύδει τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης