Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ανάπτυξη για όλους μπορεί να υπάρξει με άλλη πολιτική - Όχι με το ουτοπικό αφήγημα του Μητσοτάκη

Γεννηματά: Ανάπτυξη για όλους μπορεί να υπάρξει με άλλη πολιτική - Όχι με το ουτοπικό αφήγημα του Μητσοτάκη
«Τα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση της πολιτικής», σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Ανάπτυξη για όλους μπορεί να υπάρξει με άλλη πολιτική.
Όχι με το ουτοπικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη που είναι βγαλμένο από τις βίβλους του νεοφιλελευθερισμού», δηλώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News».
Κατά την ίδια, «οι δυο πρώτοι μήνες δείχνουν ότι ξετυλίγει βαθιά συντηρητική ατζέντα.
Το νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση υλοποιεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στον ΣΕΒ.
Κανένας σεβασμός στις κλαδικές συμβάσεις και την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων».
«Από την «δίκαιη ανάπτυξη» του κ.Τσίπρα στην «ανάπτυξη για όλους» του κ. Μητσοτάκη, αποτέλεσμα για τον εργαζόμενο μηδέν», τονίζει χαρακτηριστικά.
Περαιτέρω, αναφέρει  πως «τα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση της πολιτικής», που «κόντεψε να τινάξει τη χώρα στον αέρα».
Προσθέτει πως «παραμένουμε συνεπείς στην πρότασή μας για αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση της απλής αναλογικής.
Για ένα εκλογικό σύστημα δίκαιο και αναλογικότερο, που ταυτοχρόνως θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα και την πολιτική σταθερότητα. Τυχόν επανάληψη ρυθμίσεων που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες θα μας βρει δυναμικά απέναντι».
Για το θέμα της μείωσης των στόχων για τα πλεονάσματα, η κ. Γεννηματά τονίζει πως «έχει καταντήσει ειρωνικό, η επιβεβαίωση των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής να έρχεται πότε από τον Γιούνκερ και πότε από την Λανγκάρντ, αλλά ποτέ από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «εδώ και τρία χρόνια ζητούμε επιτακτικά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε την μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2%.
Το επανέλαβα στη ΔΕΘ.
Επιτέλους, ας χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης τη νωπή λαϊκή εντολή για έντιμες συναινέσεις και διεκδικήσεις και όχι μόνο για επικοινωνιακές προσεγγίσεις στην απλοϊκή διαχείριση των δημοσιονομικών περιθωρίων που του εξασφάλισε ο στραγγαλισμός της ελληνικής αγοράς».
Δηλώνει ακόμη η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα «δεν είναι γραβάτα, για να επιστρέφει με μια αλλαγή κυβέρνησης.
Έχουμε ακόμη πάρα πολύ δρόμο για να επαναφέρουμε μια κανονική Ελλάδα ευημερίας στα παιδιά μας».
Σε ερώτηση για το εάν θα επιμείνει στην ανάγκη εξεταστικής επιτροπής από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και εξής, η κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων απαντά πως «πρέπει να κλείσουν οι πληγές και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ιστορική δικαίωση.
Προφανώς η διακυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009 πρέπει να λογοδοτήσει, αλλά εμείς ζητάμε εξέταση και της προηγούμενης περιόδου και φυσικά της επόμενης.
Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έστειλε στις “καλένδες” τη διερεύνηση του καταστροφικού 1ου εξαμήνου Τσίπρα – Βαρουφάκη.
Απαράδεκτος συμψηφισμός.
Εμείς θέλουμε μια αντικειμενική και πλήρη χαρτογράφηση, για να μην ακολουθήσουμε ποτέ ξανά το μονοπάτι προς τον γκρεμό!
Και πάνω σ΄ αυτή τη γνώση να μπορέσουμε να επιτύχουμε την μεγάλη εθνική συνεννόηση για τις μεγάλες προκλήσεις της σύγχρονης Ελλάδας. Θα ξαναβρούμε προκλήσεις μπροστά μας και θα είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν έχουμε θωρακιστεί εθνικά με μνήμη, μεταμέλεια, συσπείρωση και σχέδιο».
Για την προκλητικότητα του Τούρκου Προέδρου T. Erdogan απέναντι στην χώρα μας, αλλά και την ΕΕ συνολικά, που απειλεί να στείλει εκατομμύρια πρόσφυγες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπενθυμίζει πως «από την πρώτη στιγμή , εγκαίρως , επισημάναμε στην τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους κινδύνους που εμπεριείχε η Κοινή Δήλωση ΕΕ– Τουρκίας, καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις για τη διαχείριση των μεικτών μεταναστευτικών ροών και την προστασία των συνόρων. Δυστυχώς οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τους φόβους μας».
Όπως σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης εμμένει και στο θέμα αυτό στην ίδια πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πασπαλίζοντάς την με επικοινωνιακή χρυσόσκονη εξαγγελιών για το προσεχώς».
Η κ. Γεννηματά επαναλαμβάνει ότι η ανθρωπιστική κρίση στα νησιά αποτελεί ντροπή και απαιτούνται άμεσα μέτρα τώρα για να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές και να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή. «Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων της Κοινής Δήλωσης, πολιτικές ένταξης και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με πολύπλευρη υποστήριξη της ΕΕ ώστε η διαχείριση να γίνει πραγματικά Ευρωπαϊκή υπόθεση», καταλήγει. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης