Διεθνή

Pompeo (ΗΠΑ ΥΠΕΞ): Το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Aramco κι όχι η Υεμένη

Pompeo (ΗΠΑ ΥΠΕΞ): Το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Aramco κι όχι η Υεμένη
Εν μέσω των εκκλήσεων για αποκλιμάκωση, το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό
Το Ιράν κατηγόρησε ευθέως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo για την επίθεση στην σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco, παρά την ανάληψη της ευθύνης από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.
«Η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από σχεδόν 100 επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, ενώ ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani και ο υπουργός Εξωτερικών Javad Zarif υποκρίνονται ότι διεξάγουν διπλωματία.
Εν μέσω των εκκλήσεων για αποκλιμάκωση, το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό», τόνισε ο Pompeo, για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι επιθέσεις προήλθαν από την Υεμένη.
Η επίθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, προκάλεσε πυρκαγιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία.
Επρόκειτο για την τρίτη επίθεση εναντίον υποδομών της χώρας μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σ. Αραβίας Mohamed bin Salman, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Trump, τόνισε ότι η χώρα του έχει «τη βούληση και την ικανότητα να αντιμετωπίσει και να απαντήσει σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο SPA.
Ο Λευκός Οίκος, σε χθεσινή ανακοίνωσή του, δεσμεύθηκε να διατηρήσει τον ανεφοδιασμό των πετρελαιαγορών.
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο τη σημερινή επίθεση σε ενεργειακές υποδομές κρίσιμης σημασίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Οι βίαιες ενέργειες εναντίον πολιτικών περιοχών και υποδομών κρίσιμης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία το μόνο που κάνουν είναι να εμβαθούνουν τη διαμάχη και τη δυσπιστία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης