Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Δεν δικαιούται κανείς να παίζει με την πορεία της χώρας - Είμαι αισιόδοξη

Μπακογιάννη: Δεν δικαιούται κανείς να παίζει με την πορεία της χώρας - Είμαι αισιόδοξη
"H στρατηγική της κυβέρνησης είναι σταθερή, ρεαλιστική και θα έχει σίγουρα αποτέλεσμα", δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη
Δεν δικαιούται κανείς να παίζει με την πορεία της χώρας και άρα με τη δυνατότητα να έχουμε σταθερή κυβέρνηση, υπογραμμίζει στη Realnews  η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση της απλής αναλογικής.
Η ίδια δηλώνει ότι έχουμε μπει σε μια καινούρια περίοδο, που «οφείλουμε πλέον να μιλήσουμε σοβαρά για το μέλλον της χώρας και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος»,που ήταν ότι «δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα».
Υπογραμμίζει πως είναι «αυτονόητο ότι η χώρα χρειάζεται ένα αναλογικότερο σύστημα, διότι πράγματι οι 50 έδρες μπόνους είναι φαλκίδευση της λαϊκής ψήφου, αλλά χρειάζεται και κυβερνησιμότητα» και προσθέτει « σε αυτό το αυτονόητο καλούμε όλα τα κόμματα, όχι μόνο το Κίνημα Αλλαγής, όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν».   
Σημειώνει δε, πως αν εφαρμοστεί η απλή αναλογική «η κυβερνησιμότητα της χώρας θα τεθεί σε απόλυτη αμφισβήτηση και άρα οι διπλές εκλογές είναι μονόδρομος», ενώ δηλώνει αισιόδοξη ότι θα υπάρξει συναίνεση και δεν θα διαταραχθεί η πορεία της χώρας.
Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση πήγε πίσω τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αναφέρει πως είναι κατανοητή έλλειψη επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που «δυο μήνες μετά τις εκλογές, δεν έχουν αποδεχθεί την ήτα τους».
Υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κάνει ακριβώς αυτό που είχε υποσχεθεί προεκλογικά και «δίνει καθημερινές μάχες για να αποκτήσει η χώρα πολιτική αξιοπιστία, ώστε σύντομα να  κερδίσουμε τη μείωση των  πλεονασμάτων».  
«Αντιλαμβάνομαι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κρατηθούν από τα μαλλιά τους, γι΄ αυτό και μιλούν για δική τους συμφωνία μείωσης των πλεονασμάτων, την οποία όμως δεν γνωρίζει κανείς, ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό», σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «από την άλλη μεριά τόσο η κ. Lagarde, όσο και όλοι οι  διεθνείς παράγοντες μιλούν πια για υπερβολικά πλεονάσματα που πρέπει να μειωθούν.
Αυτό σε συνδυασμό με τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η  στρατηγική της κυβέρνησης είναι σταθερή, ρεαλιστική και θα έχει σίγουρα αποτέλεσμα».
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια, δεν έριξε πυροτεχνήματα, όπως έκανε δυστυχώς σε κάθε ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας», αλλά «έβαλε συγκεκριμένους στόχους και το, σημαντικότερο  απ΄όλα, είπε ότι τον επόμενο χρόνο στη Θεσσαλονίκη θα λογοδοτήσει».
Ακόμη, για τη ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι προεκλογικά είχε πει σε όλους τους διαλόγους της με τον κ. Σταθάκη πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που κληροδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ και είχε επισημάνει την άποψή της ότι αγγίζει το θέμα τα όρια του ποινικού αδικήματος σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
«Εξακολουθώ και έχω την ίδια άποψη», σημειώνει.   
Όσον αγορά τις σχέσεις με την Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι παρά την ένταση, είναι προς το συμφέρον της χώρας να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα.   
Μεταξύ άλλων, για τις απειλές της Τουρκίας για το προσφυγικό,  σημειώνει ότι «δεν πιέζει την Ελλάδα, την Ευρώπη πιέζει» και πως «η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία πρέπει να ισχύσει, πρέπει να εφαρμοστεί».
Για το Κυπριακό δηλώνει πως «όλοι επιθυμούν λύση», «και η Τουρκία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης