Η Σ. Αραβία μειώνει κατά 50% την παραγωγή πετρελαίου, μετά την επίθεση κατά της Aramco

Η Σ. Αραβία μειώνει κατά 50% την παραγωγή πετρελαίου, μετά την επίθεση κατά της Aramco
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σφόδρα τις επιθέσεις από drones εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων
Η Σαουδική Αραβία θα μειώσει κατά 50% την παραγωγή πετρελαίου μετά την επίθεση ανταρτών Χούτι της Υεμένης με dronesστη μεγαλύτερα μονάδα επεξεργασίας μαύρου χρυσού στον κόσμο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Η μείωση θα επηρεάσει σχεδόν πέντε εκατομμύρια βαρέλια, περίπου το 5% της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, ανέφερε η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.
O πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία χαρακτήρισε «απαράδεκτες » τις επιθέσεις με drones εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι Χούτι, η οργάνωση της Υεμένης που υποστηρίζεται από το Ιράν.
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σφόδρα τις σημερινές επιθέσεις από drones εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Αμπκάικ και το Χουράις.
Οι επιθέσεις αυτές εναντίον σημαντικών υποδομών θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων, είναι απαράδεκτες και αργά ή γρήγορα θα έχουν ως αποτέλεσμα να χαθούν αθώοι άνθρωποι», ανέφερε η διπλωματική αποστολή επικαλούμενη τον πρεσβευτή John Abizaid.
Η οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ανατολική Επαρχία του βασιλείου.
Οι Χούτι ανέπτυξαν 10 drones εναντίον των εγκαταστάσεων στο Αμπκάικ και το Χουράις και η οργάνωση ανακοίνωσε πως θα διευρύνει τις επιθέσεις της στη Σαουδική Αραβία, η οποία ηγείται ενός συνασπισμού που πολεμά εναντίον των Χούτι στην Υεμένη.
Η Saudi Aramco έχει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου στον κόσμο και το μεγαλύτερο εργοστάσιο μερικής απόσταξης αργού πετρελαίου στο Αμπκάικ, στην ανατολική Σαουδική Αραβία.
Το εργοστάσιο έχει δυνατότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου μεγαλύτερη των 7 εκατ βαρελιών την ημέρα.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS