Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι - Πυρκαγιά και στα Μέγαρα

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι - Πυρκαγιά και στα Μέγαρα
Eκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους  το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία
Μάχη με τις φλόγες, η οποία αναμένεται πως θα είναι ολονύκτια, εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας Κορινθίας.
Το έργο της κατάσβεσης έχει πέσει στις επίγειες δυνάμεις, καθώς αποσύρθηκαν λόγω νύχτας τα εναέρια μέσα,  και αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες.
Στόχος είναι να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν από τις πρωινές ώρες, καθώς αναμένεται  αύξηση της έντασης των ανέμων.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, συνολικά  επιχειρούν 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.
Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Λουτράκι από το απόγευμα του Σαββάτου,  καθώς κόπασαν οι άνεμοι και έτσι κατέστη δυνατό να γίνουν ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, που ήταν  4 αεροσκάφη , 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου  PZL, 6 ελικόπτερα και ακόμη 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό, τα οποία έχουν πλεον αποσυρθεί λόγω νύχτας.
Στο μεταξύ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία.
Aπομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικίες, ενώ η φωτιά πλέον κατευθύνεται προς την βόρεια πλευρά του νεκροταφείου και αναμένεται η μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστών να είναι ολονύκτια.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Νωρίτερα στο σημείο επιχειρούσαν συνολικά επιχειρούν 51 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και 2 υδροφόρες ΟΤΑ.
Ακόμη, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Κεχριές Κορινθίας έχει σβηστεί, ενώ υπό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά κοντά στις Πίσσες Λουτρακίου.
Ωστόσο, οι πολλές φωτιές στην ίδια περιοχή προβληματίζουν  τις ανακριτικές αρχές και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει προανάκριση για τα αίτια, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ.
Σημειώνεται ότι μέσα σε ένα 24ωρο,  από την Παρασκευή 13/9 στις 19:00 το απόγευμα έως τις 19:00 το Σάββατο 13/9, εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα 68 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ επιχείρησαν  συνολικά 846 πυροσβέστες, 287 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.
Συνδρομή παρείχαν 17 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Φωτιά στα Μέγαρα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στα Μέγαρα Αττικής.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 39 πυροσβέστες ,με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Χάνι Δερβενίου και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά είναι σε ρεματιά με δάσος, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλεί  κατοικημένη περιοχή.
Παράλληλα, μικρότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στον Άγιο Στέφανο προς Αφίδνες, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στον Μαραθώνα, οι οποίες όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν εμπνέουν ανησυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης