Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η καθυστέρηση του έργου που προκάλεσε την οργή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Η καθυστέρηση του έργου που προκάλεσε την οργή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη
Υπουργική οργή όταν του μετέφεραν ότι, δεν βγαίνει στον...αέρα το «Εξοικονομών κατ΄Οίκον»
Ποιος είδε τον Άδωνι και δεν … φοβήθηκε.
Πυρ και μανία  έγινε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδης όταν έφθασε την Παρασκευή (13/9) στο γραφείο του αίτημα για αναβολή ολίγων  ημερών στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» κατ’  Οίκον.
Ο υπουργός δεν αποδέχθηκε τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και  αναζήτησε τους υπευθύνους για την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος.
Η αρμόδια γενική γραμματέας κα Αλεξάνδρα Σδούκου όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών βρέθηκαν στο γραφείο του, να δίνουν  εξηγήσεις για το αίτημα αναβολής.
Ο υπουργός Ανάπτυξης  και  Επενδύσεων δεν … αποδέχθηκε τις δικαιολογίες τόσο του ανθρώπου που εκπροσωπούσε την εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι» που τρέχει την πλατφόρμα, όσο και του στελέχους της εταιρείας «Διαδικασία» που είχε αναλάβει ρόλο τεχνικού συμβούλου.
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης απαίτησε  από τους υπευθύνους να λειτουργήσει η πλατφόρμα του Εξοικονομώ από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου καθώς αξίζει να σημειωθεί πως είχε δοθεί παράταση για την τεχνική ολοκλήρωση του έργου, που όπως φάνηκε ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για τις ιδιωτικές εταιρείες.
Στο τραπέζι έπεσε η απειλή για καταγγελία της σύμβασης του έργου και η υλοποίηση της  ρήτρας για αθέτησης της συμφωνίας με  ότι αυτό συνεπάγεται για τους αναδόχους  του  έργου.
Οι  εκπρόσωποι των εταιρειών έφυγαν  άρον  - άρον από το γραφείο του υπουργού  και με την εντολή η πλατφόρμα να είναι έτοιμη  στην ώρα της αξιοποιώντας το Σαββατοκύριακο για τεχνικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα  Εξοικονομώ κατ’ Οίκον.
Τέλος να σημειωθεί ότι η εμπλοκή  του υπουργού  Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πρόγραμμα προκύπτει από το γεγονός ότι τα κονδύλια προέρχονται από το ΕΣΠΑ και είναι συναρμόδιο το υπουργείο του για το Εξοικονομώ, εκτός του υπουργείου  που ηγείται ο  κ. Κωστής  Χατζηδάκης αλλά συνηγόρησε στην αναβολή.   
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης