Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών με υποστηρικτές του Πεκίνου - Κίνδυνος εμφυλίου

Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών με υποστηρικτές του Πεκίνου - Κίνδυνος εμφυλίου
Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις υπέρ της κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ σε μια προσπάθεια να αναστρέψουν το βαρύ κλίμα κατά της Κίνας
Τη σθεναρή αντίδραση της αστυνομίας συνάντησαν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ που επιχείρησαν για μία ακόμη φορά να διαμαρτυρηθούν κατά του νόμου για την έκδοση πολιτών στην Κίνα.
Στο «πλευρό» της αστυνομίας ήταν και οργανώσεις φιλικές προς το Πεκίνο οι οποίες το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν διαδηλώσεις υπέρ της κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ σε μια προσπάθεια να αναστρέψουν το βαρύ κλίμα κατά της Κίνας..
Κι ενώ η αστυνομία απαγορεύει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα (14/9) στη συνοικία Τιν Σούι Γουάι, επιτρέπει τις φίλο κινεζικές όπως αυτή στο εμπορικό κέντρο Κοουλίν Μπέι όπου εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας την σημαία της Κίνας συγκεντρώθηκαν και συγκρούστηκαν με ομάδα αντικυβερνητικών διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν εκεί καθιστική διαμαρτυρία.
Την ίδια ώρα, στη συνοικία Φόρτρες Χιλ του Χονγκ Κονγκ, κάτοικοι φορώντας μπλε μπλουζάκια που έγραφαν "Αγαπώ την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ", επιτέθηκαν σε περαστικούς, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTHK.
Το τελευταίο διάστημα οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών έχουν προκαλέσει ένα εκρηκτικό κλίμα καθώς υπάρχει φόβος εμφύλιας σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης