Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron (Βρετανία): Χρειαζόμαστε ένα νέο δημοψήφισμα για να λυθεί το αδιέξοδο στο Brexit

Cameron (Βρετανία): Χρειαζόμαστε ένα νέο δημοψήφισμα για να λυθεί το αδιέξοδο στο Brexit
Ο Cameron έμεινε στην πρωθυπουργία από το 2010 έως το 2016 και οδήγησε τη Βρετανία στο δημοψήφισμα
Με ανησυχία παρακολουθεί ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, την πορεία της Βρετανίας προς το Brexit.
Ο Cameron, ο οποίος οδήγησε τη χώρα στο δημοψήφισμα του 2016 και στην αποχώρηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε συνέντευξη του στους Times ότι « θεωρεί πως μπορεί να χρειαστεί νέο δημοψήφισμα για την επίλυση του αδιεξόδου στο Brexit».
Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή (13/90 πριν από την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του με τίτλο «Για το ρεκόρ», με τον πρώην πρωθυπουργός να υποστηρίζει πως «μια μη-συμφωνία για το Brexit θα ήταν «κακό αποτέλεσμα» και προτείνει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος ως επιλογή.
«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το απορρίψουμε έτσι όπως είμαστε κολλημένοι», δήλωσε ο Cameron, ο οποίος έμεινε στην πρωθυπουργία από το 2010 έως το 2016.
«Δεν λέω ότι θα συμβεί ή δεν θα συμβεί.
Λέω απλώς ότι δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Πρέπει να βρούμε κάποιο τρόπο για να ξεμπλοκάρει το ζήτημα», δήλωσε ο Cameron στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία.
Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι ανησυχεί «απελπισμένα» για το τι πρόκειται να συμβεί στη Βρετανία, ωστόσο υπερασπίστηκε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το 2016, λέηοντας πως ήταν απαραίτητο για την επίτευξη επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης