Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας

tags :
Κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας
Οι ομάδες  «Lazarus Group», «Bluenoroff» και «Andariel» έχουν πραγματοποιήσει σειρά κυβερνοεπιθέσεων στις ΗΠΑ
Την ύπαρξη τριών group τα οποία πραγματοποιούσαν κυβερνοεπιθέσεις σε σημαντικές υποδομές των ΗΠΑ και μέσω εκβιασμών αποσπούσαν εκατ. εκατομμύρια τα οποία διοχέτευαν στη Β. Κορέα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για group τα οποία είναι γνωστά με τα ονόματα, «Lazarus Group», «Bluenoroff» και «Andariel», ενώ έχουν εμφανίσει έντονη δραστηριότητα από το 2014 έως και σήμερα.
«Θα λάβουμε μέτρα κατά των συγκεκριμένων ομάδων της Β. Κορέας που έχουν προετοιμάσει κυβερνοεπιθέσεις προκειμένου να στηρίξουν οικονομικά το παράνομο πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι το «Lazarus Group» είχε επιτεθεί στο δίκτυο της εταιρείας WannaCry πριν από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διεθνές χάος, να σταματήσουν να λειτουργούν τα ασθενοφόρα του δημόσιου συστήματος υγείας της Βρετανίας, ιδιωτικά αυτοκίνητα παραγωγής Nissan και Renault, αλλά και η εταιρεία FedEx.
Παράλληλα το «Bluenoroff» κατόρθωσε να κλέψει ποσά που ξεπέρασαν το ένα δις. δολάρια από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, χτυπώντας το σύστημα SWIFT, ενώ το «Anadriel» έχει κλέψει τα στοιχεία χιλιάδων τραπεζικών λογαριασμών, κωδικών και από ΑΤΜ και κατόπιν τα πούλησε στη μαύρη αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης