Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin, Erdogan, Rouhani στις 16/9 στην Άγκυρα

tags :
Συνάντηση Putin, Erdogan, Rouhani στις 16/9 στην Άγκυρα
Σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου του Putin, Yury Ushakov
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα έχει στις 16 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα ξεχωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες του Ιράν και της Τουρκίας H. Rouhani και R. T. Erdogan, πρίν την έναρξη της συνόδου κορυφής Ρωσία-Τουρκίας –Ιράν που θα έχει ως θέμα την κατάσταση στην Συρία, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Ushakov.
«Όπως συμβαίνει συνήθως κατά την διάρκεια τέτοιου είδους τριμερών συνόδων κορυφής, γίνονται και διμερείς συναντήσεις. Όπως ο Τούρκος ηγέτης θα συναντηθεί και με τον Rouhani και με τον Putin, έτσι θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο» δήλωσε ο Ushakov.
Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου διευκρίνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας Erdogan και τον πρόεδρο του Ιράν Rouhani.
Σύμφωνα με τον Ushakov οι διμερείς συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πριν την πέμπτη συνάντηση των χωρών εγγυητριών της ειρηνευτικής διαδικασίας της Αστάνα, (αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την διευθέτηση της διένεξης στην Συρία).
Νωρίτερα ο Erdogan είχε δηλώσει ότι «η βασική προσοχή κατά την τριμερή συνάντηση στην Άγκυρα θα επικεντρωθεί στην Ιντλίμπ» όπως επίσης και ότι «θα γίνει ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τα (τουρκικά) παρατηρητήρια και την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης