Τελευταία Νέα
Διεθνή

KLM: Μειώνει τις πτήσεις για το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Βρυξέλλες - Αντικαθιστά την μία πτήση με δρομολόγιο τρένου

tags :
KLM: Μειώνει τις πτήσεις για το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Βρυξέλλες - Αντικαθιστά την μία πτήση με δρομολόγιο τρένου
Με το τρένο θα γίνεται η μία... πτήση Βρυξέλλες-Άμστερνταμ
Η αεροπορική εταιρεία KLM θα αντικαταστήσει την μία από τις 5 πτήσεις Άμστερνταμ-Βρυξέλλες με τρένο, με σκοπό να περιορίσει τις εκπομπές ρύπων.
Η ολλανδική εταιρεία έχει 5 καθημερινές πτήσεις για το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Βρυξέλλες. Επειδή όμως πρόκειται για μία πολύ κοντινή απόσταση, αποφάσισε για αρχή να κρατήσει τις 4 πτήσεις και μία να την καταργήσει, αντικαθιστώντας την με δρομολόγιο τρένου.
KLM θα αγοράσει εισιτήρια επιβατών στο τρένο της Thalys που καλύπτει την ίδια διαδρομή μεταξύ του αεροδρομίου Schiphol και της βελγικής πρωτεύουσας.
Η πτήση διαρκεί μόλις 45 λεπτά, εξάλλου τα χιλιόμετρα είναι λίγα (120) και συχνά βρίσκεται στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων που πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται αεροπλάνο για μία τόσο μικρή απόσταση.
"Η KLM δήλωσε συχνά ότι τάσσεται υπέρ της αντικατάστασης των πτήσεων μικρών αποστάσεων με τρένο, αρκεί το προϊόν τρένων να είναι μια πλήρης εναλλακτική λύση όσον αφορά την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την άνεση των επιβατών", δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.
Η KLM - επίσημα τώρα μέρος της γαλλο-ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας Air France-KLM - δήλωσε ότι "σκοπεύει να μειώσει σταδιακά τον αριθμό πτήσεων μεταξύ Βρυξελλών και Schiphol" ακόμη περισσότερο στο μέλλον.
Η διαδρομή χρησιμοποιείται συχνά από επιβάτες μεταφοράς που έρχονται από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους της Ευρώπης.
Η KLM δήλωσε ότι η ιδέα ήταν μέρος του σχεδίου "Fly Responsibly" για τη δημιουργία ενός "πιο βιώσιμου μέλλοντος για την αεροπορία".
Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αυξανόμενες επικρίσεις σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης