Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strategic Culture Foundation: Είναι τελικά ο Trump ένας… «χρήσιμος ηλίθιος» για τον Putin;

Strategic Culture Foundation: Είναι τελικά ο Trump ένας… «χρήσιμος ηλίθιος» για τον Putin;
Στις επιθέσεις ενάντια στον Trump από ΜΜΕ αλλά και στελέχη μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αναλύει σε άρθρο του το Strategic Culture Foundation
Μία διαφορετική ερμηνεία για τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ χειρίζονται τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, προσφέρει σε ανάλυσή του το think tank Strategic Culture Foundation.
Όπως τονίζει σε αυτήν, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον Donald Trump, αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον να εξετάσει κάποιος πως αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ το περίφημο «Σύνδρομο Διαταραχής του Trump» (Trump derangement syndrome – TDS).
Το TDS σημαίνει ότι ακόμη και οι πιο γελοίοι ισχυρισμοί σχετικά με τη συμπεριφορά του Trump μπορούν να ανατραπούν από κάποιον, όπως ο Jake Tapper ή η Rachel Maddow, χωρίς κανένας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να τολμήσει να παρατηρήσει ότι είναι και οι δύο επαγγελματίες ψεύτες, με μοναδικό στόχο να ενισχύσουν τα… βιογραφικά τους.
Υπάρχουν δύο επίμονες ψεύτικες αφηγήσεις σχετικά με τον Donald Trump οι οποίες, στην πραγματικότητα, σχετίζονται.
Το πρώτο είναι ότι οι εκστρατείες και οι ομάδες lobbies συνεργάστηκαν με τη ρωσική κυβέρνηση για να νικήσουν τη Hillary Clinton.
Ακόμη και ο Robert Mueller, από τη διάσημη διερευνητική επιτροπή, έπρεπε να παραδεχτεί ότι αυτό δεν ήταν εμφανές.
Η μόνη κυβέρνηση που πέτυχε να συνεργαστεί με τους εισερχόμενους Trumpsters (σ.σ.: οπαδοί του Trump) ήταν αυτή του Ισραήλ, αλλά ο Mueller ξέχασε να το αναφέρει ή ακόμη και να το εξετάσει.
Παρ 'όλα αυτά, η Ρωσία ως σημαντικό στοιχείο που συμβάλλει στη νίκη του Trump συνεχίζει να αναφέρεται στα μεγάλα ΜΜΕ, φαινομενικά κάθε φορά που αναφέρεται το Trump, σαν να ήταν δεδομένη η βοήθειά της.
Το γεγονός είναι ότι οτιδήποτε έκανε η Ρωσία ήταν μηδαμινό και δεν άλλαξε καθόλου το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ομοίως, οι ισχυρισμοί ότι το Κρεμλίνο θα επαναλάβει τα ίδια και το 2020 είναι ουσιαστικά αβάσιμοι φόβοι και αντικατοπτρίζουν την επιθυμία της TDS να βλέπει τον πρόεδρο να χάνει τη δημοτικότητά του σε καθημερινή βάση.
Η άλλη αφήγηση που δεν θα πεθάνει είναι η πρόταση ότι ο Donald Trump είναι είτε Ρώσος κατάσκοπος είτε είναι με κάποιο άλλο, ενδεχομένως ψυχολογικό τρόπο, υπό τον έλεγχο του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin.
Αυτή η ιστορία κατασκόπων πρωτοεμφανίστηκε από αρκετούς πρώην ανώτερους αξιωματικούς της CIA που ήταν στενά συνδεδεμένοι με την εκστρατεία της Hillary Clinton, προφανώς επειδή πίστευαν ότι θα επωφελούνταν ουσιαστικά εάν εκλεγόταν.
Ο πρώην διευθυντής της CIA, Michael Morell ήταν ο πιο επιθετικός υποστηρικτής της αφήγησης ότι ο Trump είναι Ρώσος κατάσκοπος.
Τον Αύγουστο του 2016, έγραψε ένα άρθρο στους New York Times «Είμαι ο Ran της CIA. Τώρα υποστηρίζω τη Hillary Clinton ».
Τo άρθρο του Morell ξεκινούσε με τον ισχυρισμό ότι «η κυρία Clinton διαθέτει πολλά προσόντα προκειμένου να γίνει πρόεδρος.
Πιστεύω ότι θα εκπληρώσει το σημαντικότερο καθήκον ενός προέδρου - τη διαφύλαξη του έθνους μας ...
Ο Donald Trump όχι μόνο είναι ακατάλληλος γι’ αυτή τη θέση αλλά μπορεί να αποτελέσει και απειλή για τη δημόσια ασφάλεια».
Ο Morell υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο Trump έχει περίεργη προσωπικότητα, αδύναμο χαρακτήρα, αλλά και καμία εμπειρία για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι είναι άνθρωπος του Putin.
«Ο Putin γνωρίζει τα τρωτά σημεία του Trump.
Στην υπηρεσία πληροφοριών θα λέγαμε ότι ο κ. Putin έχει στρατολογήσει τον Trump ως έναν αγνό αντιπρόσωπο της ρωσικής ομοσπονδίας», υποστήριζε ο Morell.
Πώς μπορεί κανείς να είναι από τη μία πλευρά άγιος και αγνός και από την άλλη στρατολογημένος;
 Κάποιοι μπορεί να στρέψουν τα μάτια τους σε αυτό το κομμάτι υπερβολής, αλλά ο Morell, ο οποίος ήταν κορυφαίος αναλυτής της CIA, αλλά ποτέ δεν ήταν κατάσκοπος, συνεχίζει την επίθεσή του, εξηγώντας πώς η Μόσχα είναι κάποιο είδος αιώνιου εχθρού.
Για τον Morell αυτό σήμαινε ότι η συχνά διακηρυγμένη βούληση του Trump να συνεργαστεί με τον Putin και για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς είναι θέση υπέρ των ρωσικών και όχι των αμερικανικών συμφερόντων.
Οι τελευταίοι «πρώην μυστικοί πράκτορες» που τάχθηκαν κατά του Trump εμφανίστηκαν στο Business Insider τον περασμένο μήνα σε άρθρο με τίτλο «Οι Αμερικανοί κατάσκοποι λένε ότι η εμφάνιση του Trump στους  G7 υποδηλώνει ότι είναι είτε ένα «ρωσικό περιουσιακό στοιχείο » είτε ένας «χρήσιμος ηλίθιος» για τον Putin.
Στο άρθρο αναφέρονται αρκετοί κυβερνητικού αξιωματούχοι που υποστηρίζουν την παραπάνω άποψη, ορισμένοι εξ αυτών προερχόμενοι από τη CIA και άλλοι από το FBI
Υπογράμμισαν, δε, τις συζητήσεις που υπήρξαν στους G7 για ενδεχόμενη «επιστροφή» της Ρωσίας στο εν λόγω κλαμπ χωρών.
Μια α ανώνυμη πηγή του FBI που αναφέρθηκε στο άρθρο περιγράφει την απόδοση του Trump ως «λίγο», ενώ ένας πρώην ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστηρίζει ότι ο Trump δρα καθ’ υπαγόρευση του Putin.
Ο πρώην αξιωματούχος της CIA εξέφρασε την ελπίδα ότι η "πρόθεση και η περίεργη προσωπική γοητεία του προέδρου Putin αξίζει να εξεταστεί σοβαρά", καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία είναι «συντριπτικά» ότι το Trump είναι ένα ρωσικό περιουσιακό στοιχείο , ενώ άλλοι βετεράνοι της CIA και της NSA υποστήριξαν ότι ο Trump μπορεί να κολακεύει τον Putin σε αντάλλαγμα μελλοντικών επιχειρηματικών παραχωρήσεων στη Μόσχα.
Ένας άλλος συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI αντιλήφθηκε ότι ο Trump ήταν λίγο περισσότερο από "χρήσιμος ηλίθιος" για τους Ρώσους, παρόλο που πρόσθεσε ότι δεν θα τον εκπλήσσει εάν υπήρχαν και Ρώσοι κατάσκοποι στον εσωτερικό κύκλο του Trump.
Οι παρατηρήσεις στο άρθρο είναι σχεδόν ασυνάρτητες.
Προέρχονται από προσεκτικά επιλεγμένους σημερινούς και πρώην κυβερνητικούς υπαλλήλους που υποφέρουν από υπερβολική TDS, ή πιθανώς παθολογική παράνοια, και μισούν τον πρόεδρο για διάφορους λόγους.
Αυτά που υποστηρίζουν δεν είναι τίποτα περισσότερο από εικασίες και κανένας από αυτούς δεν μπόρεσε να αναφέρει οποιαδήποτε πραγματικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς τους.
Και, αντιθέτως, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις που δείχνουν την αντίθετη κατεύθυνση.
Η σχέση ΗΠΑ-Ρωσίας βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της, σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, και αυτό οφείλεται σε πολιτικές που προωθούνται από τη διοίκηση Trump για να συμπεριλάβουν τις συνεχιζόμενες απειλές για την Κριμαία, τις κυρώσεις εναντίον πολυάριθμων Ρώσων αξιωματούχων, την κατάργηση των υφιστάμενων συμβάσεων όπλων και επέκταση της επιθετικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία.
Ακριβώς την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν τη Ρωσία να μην συνεχίσει την εξ αέρος στήριξή της στη Συρία.
Τελικά είτε ο Trump απειλώντας τη Μόσχα θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζει τα συμφέροντά της, ή η εκτίμηση ότι είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος του Putin» είναι απόλυτα λανθασμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης