Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και… Παρασκευή και 13 μια χαρά τα πήγε

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και… Παρασκευή και 13 μια χαρά τα πήγε
ΑΓΟΡΑ: Για Παρασκευή και 13 μια χαρά τα πήγε. Μέτριες οι συναλλαγές συνολικά και καλή άνοδος τόσο από τραπεζικά όσο και από επιλεγμένα βαριά χαρτιά. Δημοσιεύονται αποτελέσματα και όσο οδεύουμε προς το τέλος του μήνα ο όγκος θα αυξάνεται και θα δημοσιεύουν φυσικά και οι μικρές του ΧΑ.

Η αγορά πέρασε πάνω από τις 855 μονάδες αλλά δείχνει πως έχει μία δυσκολία να ξεφύγει ανοδικά και σε πολλές μετοχές βγαίνουν πολλοί πωλητές. Η θέση της στήλης είναι εδώ και καιρό πως τα θετικά εγχώρια νέα δεν έχουν αποτυπωθεί στο ταμπλό. Ίσως να περιμένουν κάτι πιο χειροπιαστό αυτή τη φορά οι επενδυτές.

Θέλουμε να ολοκληρωθεί το εξάμηνο για να δούμε ποια χαρτιά ξεχωρίζουν και ποια θα πρέπει να απορρίψουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δεν κάτι το εντυπωσιακό. Τη μεγάλη έκπληξη δηλαδή δεν την έχουμε συναντήσει. Η Μυτιληναίος έδωσε ένα στίγμα των προθέσεών της, η Κρι-Κρι δημοσίευσε καλά αλλά όπως τα περιμέναμε και η Autohellas ενισχύθηκε αρκετά αλλά δεν αποδίδεται στα αποτελέσματα η κίνηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κοντά στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Πειραιώς και η Eurobank και με μικρότερη άνοδο έκλεισαν οι άλλες δύο συστημικές. Μεγάλος ο όγκος πάλι στη Eurobank, η οποία είχε και πακέτα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αντέδρασε σήμερα με υψηλό όγκο, αλλά φαίνεται πως τέλειωσαν οι πωλητές. Αναλυτικό θέμα με παρασκήνιο θα βρείτε σε άλλες στήλες του Bankingnews.

ΟΤΕ: Καλύτερη η εικόνα σήμερα, έμεινε με καλούς αγοραστές στο κλείσιμο και ο όγκος ήταν πιο λογικός.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χαμηλός ο όγκος αλλά μάλλον έχουν λίγο κουραστεί οι αγοραστές από την υπερπροσπάθεια. Οι πωλητές δείχνουν τίμιοι και δεν πουλάνε κάτω από 2 ευρώ, αλλά αν δουν πως δεν μπορούν αν διώξουν τα κομμάτια που θέλουν ίσως και να το κάνουν. Έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυνατό «χώσιμο» και με το δίκιο τους οι επενδυτές. Αναλυτικά θα αναφερθούμε στην εταιρεία τη Δευτέρα, όπου θα έχουμε σχετικό θέμα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά αλλά αυτό μπορεί να έχει λιγότερο βάρος έναντι των άλλων σελίδων της λογιστικής κατάστασης.

Έγραψε χαμηλό στα 0,89 ευρώ και στο -8,62% αλλά τελικά έκλεισε στα 0,9380 ευρώ με απώλειες 3,70% με το συνολικό όγκο να ανέρχεται στις 547 χιλ. τεμάχια και την αποτίμηση να υποχωρεί στα 107 εκατ. ευρώ. Έχει χάσει 25,5% από τη μέρα που έκανε το split.

AUTOHELLAS: Εντυπωσιακή η κίνηση με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Στα 6,88 ευρώ με άνοδο 11,69% και συναλλαγές 243 χιλ. τεμαχίων. Η αποτίμηση στα 336 εκατ. ευρώ. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων σε προηγούμενο θέμα της στήλης.

ΕΚΤΕΡ: Νέα προσπάθεια να προσεγγίσει τα 1,95-2 ευρώ αλλά έγραψε υψηλό στα 1,91 ευρώ και έκλεισε στα 1,86 ευρώ με όγκο 71 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 20,9 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να περιμένουμε και εδώ το εξάμηνο και κυρίως τις προοπτικές για το δεύτερο μισό του 2019 προκειμένου να δούμε αν θα πρέπει να συνεχίσουμε να την έχουμε στις επιλογές της στήλης, καθώς εδώ κάπου θεωρούμε με τα δεδομένα που έχουμε ότι δεν αδικείται.

FRIGOGLASS: Επανεμφάνιση πωλητών στα 0,20 ευρώ. Έκανε όγκο 375 χιλ. τεμάχια και έμειναν αδιάθετες άλλες 124 χιλ. μετοχές στην πλευρά των πωλητών.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης