Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο του 2019

ΗΠΑ: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο του 2019
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά +0,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, έναντι ανόδου +0,8% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,2%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατα +4,1%. ενώ για το σύνολο του τριμήνου Ιουνίου-Αυγούστου 2019, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +3,7%.
Εάν εξαιρεθεί ο τομέας των οχημάτων, οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +1% τον Ιούλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,1%.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, οι τιμές εισαγωγών για τον ίδιο μήνα υποχώρησαν κατά -0,5% σε μηνιαία βάση, έναντι οριακής ανόδου +0,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,4%.
Σε ετήσια βάση, οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2%, έναντι ετήσιας πτώσης -1,9% τον Ιούλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης