Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο πόλεμος στη Συρία έχει τελειώσει - Η χώρας επιστρέφει σε μία φυσιολογική ζωή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο πόλεμος στη Συρία έχει τελειώσει - Η χώρας επιστρέφει σε μία φυσιολογική ζωή
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τη Συρία είναι η επίτευξη μακροχρόνιας σταθερότητας 
Τη θέση ότι ο πόλεμος στη Συρία έχει τελειώσει διατύπωσε σήμερα (13/9) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη μίας μακροχρόνιας διευθέτησης της κρίσης στη χώρα.
Ειδικότερα, ο κ. Lavrov δήλωσε ότι «ο πόλεμος στη Συρία έχει πραγματικά τελειώσει», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «η χώρα επιστρέφει σταδιακά σε μία φυσιολογική, ειρηνική ζωή».
Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι «ορισμένες εστίες εντάσεων παραμένουν στις περιοχές οι οποίες δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης, όπως είναι το Ιντλίμπ και η ανατολική όχθη του Ευφράτη».
Ο κ. Lavrov ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη Συρία είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες πολίτες, καθώς και «η προώθηση μίας πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση της κρίσης προκειμένου να επιτεχυθεί μακροχρόνια σταθερότητα της κατάστασης στη χώρα και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής συνολικά».
«Πιστεύουμε ότι η σύσταση και η έναρξη μίας επιτροπής με σκοπό την ανάπτυξη της συνταγματικής μεταρρύθμισης θα αποτελέσει ένα σημαντικά βημα για την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας που διεξάγεται από τους ίδιους τους Σύριους με τη βοήθεια του ΟΗΕ», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Επιπλέον, ο κ. Lavrov τόνισε ότι «στην πραγματικότητα, η συνέλευσή της θα επιτρέψει στις συριακές πλευρές να ξεκινήσουν για πρώτη φορά έναν άμεσο διάλογο για το μέλλον της χώρας τους».
Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Μόσχα «υποστήριζε σταθερά την αντιμετώπιση της διαμάχης στη Συρία με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», καθώς και ότι «στήριξε το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο περιλαμβάνει ένα σχέδιο επίλυσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης