Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά μίας εβδομάδας παραμένει ο χρυσός στον απόηχο ΕΚΤ - Στο +0,46% και τα 1.514,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά μίας εβδομάδας παραμένει ο χρυσός στον απόηχο ΕΚΤ - Στο +0,46% και τα 1.514,35 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο επέστρεψε πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά μετά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (13/9) ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ημερών, στον απόηχο της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία αποφασίστηκε μείωση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.514,35 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε σε χαμηλά ενός μήνα, και συγκεκριμένα στα 1.494,45 δολ. ανά ουγγιά, εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Χθες (12/9) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης, στο -0,5%, καθώς και ότι θα ξεκινήσει εκ νέου το πρόγραμμα αγοράς καθαρών περιουσιακών στοιχείων με μηνιαίο ρυθμό 20 δισ. ευρώ από την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή του Investing.com, Barani Krishnan, η απόφαση της ΕΚΤ αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στην Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ώστε να προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επόμενης εβδομάδας.
«Με την ΕΚΤ να θέτει έναν ματριοπαθή τόνο και τον πρόεδρο Donald Trump να συνεχίσει τις πιέσεις μέσω Twitter για χαμηλότερα επιτόκια, είναι πιθανό ότι οι αγορές θα αναζητήσουν περισσότερο μετριοπάθεια από τη Fed κατά την επόμενη εβδομάδα», επεσήμανε η καναδική TD Securities σε σημείωμά της.
Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις, όπως είχε κάνει και τον περασμένο Ιούλιο, ενώ η TD Securities διευκρινίζει ότι η απόφαση της Fed θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προς το παρόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης