Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2019, στο 0,3%

Ισπανία: Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2019, στο 0,3%
Τα στοιχεία της Ισπανικής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του περασμένου μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 0,5% τον περασμένο μήνα, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,3%.
Σύμφωνα με την INE, η επιβράδυνση του πληθωρισμού οφείλεται κυρίως στην πτώση που σημειώθηκε στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, με τον δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν και είχε διαμορφωθεί στο 0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν κατά -0,1%, έναντι πτώσης -0,6% τον Ιούλιο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο -0,1%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε επίσης πτώσης -0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα σε ετήσια βάση καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης