Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Quest: Περιμένει EBITDA 50 εκατ. ευρώ το 2019 – Ετοιμάζει νέες επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ και κοιτάζει εξαγορές

Quest: Περιμένει EBITDA 50 εκατ. ευρώ το 2019 – Ετοιμάζει νέες επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ και κοιτάζει εξαγορές
Με την εξαγορά του φωτοβολταϊκού πάρκου 12MW που έκανε τον περασμένο Ιούλιο αναμένει στο δεύτερο εξάμηνο να διπλασιαστούν να νούμερα του πρώτου
Κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (ΕBITDA) για το σύνολο του έτους 2019, σχεδόν διπλάσια του πρώτου εξαμήνου ήτοι 50 εκατ. ευρώ περιμένει η διοίκηση της Quest Συμμετοχών όπως ανέφερε στη χθεσινή (12/9) τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Παράλληλα μετά την επένδυση των 25 εκατ. ευρώ για την εξαγορά αιολικού πάρκου με το οποίο ξεπέρασε το στόχο για εγκατεστημένη ισχύ που είχε θέσει για την περίοδο 2020-2021, συνεχίζει να ενδιαφέρεται για νέες εξαγορές, ενώ για τους επόμενους 24 μήνες έχει προγραμματίσει επένδυση 27 εκατ. ευρώ  στο νέο αυτοματοποιημένο διανομέα διαλογής.
Από τον κλάδο των ταχυμεταφορών η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 52 εκατ. ευρώ από 49,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 4,9 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ και περιμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων και για το σύνολο της χρήσης τόσο στις πωλήσεις όσο και στα κέρδη.
Με την εξαγορά του φωτοβολταϊκού πάρκου 12MW που έκανε τον περασμένο Ιούλιο αναμένει στο δεύτερο εξάμηνο να διπλασιαστούν να νούμερα του πρώτου.
Σημειώνεται πως στο πρώτο εξάμηνο τα EBITDA υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 2,3 εκατ. ευρώ από 954 χιλ. ευρώ στον συγκεκριμένο κλάδο.  
Έχοντας η διοίκηση καλύψει το στόχο που είχε θέσει για τον κλάδο ενέργειας, αυτήν την περίοδο εξετάζει τις επιλογές της προκειμένου να πάρει αποφάσεις για το μέλλον.
Η εισηγμένη περιμένει πως τα καθαρά κέρδη θα επηρεαστούν θετικά όταν ισχύσουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση των φορολογικών συντελεστών, αφού οι παραδοχές της τώρα γίνονται με φορολογικό συντελεστή 28%.
Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος στο πρώτο εξάμηνο αύξησε τις πωλήσεις 12,3% και στα 258,1 εκατ. ευρώ, τα  EBITDA 26,8% και στα 25,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 41,1% και στα 10,4 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει καθαρό δανεισμό μόλις 2,3 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης