Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Jackpot στα VLT’s από τον ΟΠΑΠ – Το 3% του τζίρου του τζόκερ μέσω διαδικτύου

tags :
Jackpot στα VLT’s από τον ΟΠΑΠ – Το 3% του τζίρου του τζόκερ μέσω διαδικτύου
Την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων παρακολουθεί η διοίκηση και εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για μείωση του κόστους δανεισμού
Συνεχίζεται η επέκταση των VLT’s από τον ΟΠΑΠ με τα «μηχανάκια» που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα να ανέρχονται σε 20,3 χιλιάδες και να αναμένεται να φτάσουν τα 22-23 χιλιάδες τον Οκτώβρη.
Η διοίκηση εμφανίστηκε στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αισιόδοξη ότι θα πιάσει το στόχο των 25 χιλιάδων μέχρι το τέλος του έτους.
Παράλληλα υιοθετεί νέες δράσεις προκειμένου να κρατήσει το ενδιαφέρον των παικτών και να βελτιώσει τα έσοδά της.
Πιο συγκεκριμένα ξεκινάει jackpot στα 20 χιλ. μηχανήματα, θα χρησιμοποιεί βίντεο για να φέρνει ζωντανά στους παίκτες τα δημοφιλή παιχνίδια και θα ενισχύσει το live στοίχημα με περισσότερα παιχνίδια από όλο τον κόσμο.
Η διοίκηση εξετάζει την είσοδο και άλλων παιχνιδιών στο διαδίκτυο αλλά περιμένει από τη νέα κυβέρνηση το σχετικό νόμο, επομένως για την ώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις στα παιχνίδια που ήδη παρέχει μέσω διαδικτύου στους παίκτες.
Προς το παρόν τα μηνύματα φαίνεται πως είναι ενθαρρυντικά αφού το τζόκερ, το οποίο διατίθεται online έχει μέσα σε 3-4 μήνες αποσπάσει 3% από το συνολικό τζίρο του παιχνιδιού.
Σε ερώτηση αναλυτή αν σκέφτεται η διοίκηση να αποπληρώσει το ομολογιακό δάνειο που έχει πάρει λόγω της υποχώρησης των επιτοκίων ώστε να δανειστεί με φθηνότερο χρήμα, απάντησε πως παρακολουθεί την υποχώρηση των επιτοκίων και εξετάζει όλες τις προοπτικές που ανοίγονται, χωρίς να αποκλείει ή να επιβεβαιώνει πρόθεση εξαγοράς ομολόγου.  
Σημειώνεται πως οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για το σύνολο της χρήσης κάνουν λόγο για έσοδα προ εισφορών 1,695 δισ. ευρώ από 1,547 δισ. ευρώ, EBITDA 413,9 εκατ. ευρώ από 353,6 εκατ. ευρώ με το αντίστοιχο περιθώριο  στο 24,4% από 22,9% και καθαρά κέρδη 193,5 εκατ. ευρώ από 143,3 εκατ. ευρώ με το αντίστοιχο περιθώριο στο 11,4% από 9,3%.
Τα κέρδη ανά μετοχή εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 0,61 ευρώ από 0,45 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης