Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επτά υποψήφιοι επενδυτές για την Creta Farms - Άνω των 56 εκατ. ο τζίρος στο α' εξάμηνο του 2019

tags :
Επτά υποψήφιοι επενδυτές για την Creta Farms - Άνω των 56 εκατ. ο τζίρος στο α' εξάμηνο του 2019
Επτα υποψήφιοι επενδυτές για την Creta Farms
Ισχυρό εμφανίζεται το ενδιαφέρον για την Creta Farm όπως προκύπτει από ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ όσον αφορά τα αποτελέσματα για το α΄εξάμηνο του 2019 η εισιγμένη ανακοίνωσε κύκλο εργασιών άνω των 56 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας για την περίοδο  01.01 – 30.06.2019  ξεπέρασε  τα 56 εκατ. σημειώνοντας αύξηση άνω του 3% σε σχέση με την ιδιαίτερα επιτυχημένη περυσινή περίοδο, 01.01 –30.06.2018.
Η ανωτέρω αύξηση πωλήσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των συνθηκών της αγοράς όπου σύμφωνα με στοιχεία της IRIInfoscan παρατηρείται μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.
Παρά τις πρωτοφανείς υψηλές τιμές πρώτων υλών που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή αγορά, η Εταιρεία κατάφερε να ανταπεξέλθει στο ιδιαίτερα αντίξοο επιχειρησιακό περιβάλλον συγκρατώντας το κόστος παραγωγής σε  ικανοποιητικά επίπεδα γεγονός το οποίο συνέβαλλε καθοριστικά στην διατήρηση ενός υψηλού για τα δεδομένα της αγοράς αποτελέσματος EBITDA.
Η Creta Farms σε μία κορεσμένη κατηγορία διατηρείτην ηγετική της θέσημε μερίδιο αγοράς 25,5%η οποία υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από το ισχυρό brandnameτου Εν Ελλάδι.
Με όχημα το Εν Ελλάδι η Creta Farms συνεχίζει και φέρνει καινοτομίες και στην κατηγορία της Κατάψυξης με τον προψημένο Γύρο και άλλα προϊόντα που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην αγορά του Precooked Frozen Meat.
Η Εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα εξορθολογισμού της κοστολογικής της βάσης και προχωρά σε όλες τις αναγκαίες  ενέργειες και αλλαγές που θα διασφαλίσουν την συνέχιση της επιτυχημένης της πορείας.
Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία έχει εκπονήσει πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού, το οποίο με την συμμετοχή του νέου  επενδυτή όπως θα προκύψει από την τρέχουσα διαδικασία,διαμορφώνει μέσο  ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9% μεταξύ  2020 και 2024 ο οποίος είναι συνεπής προς τις αποδόσεις των προηγούμενων περιόδων και εξασφαλίζει στην εταιρεία υγιή ανάπτυξη και διατήρηση της ηγετικής της θέσης.
 
Επτα υποψήφιοι επενδυτές για την Creta Farms

Η Creta Farms ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην υποβολή προσφορών από υποψήφιους επενδυτές.
Έως σήμερα, έχουν ήδη εκδηλώσειεγγράφως και επίσημα ουσιαστικόενδιαφέρον επτά επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επιπλέον, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από έτερους υποψηφίους επενδυτές,οι οποίοιαναμένεται να προβούν σε έγγραφη και επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ως άνωδιαδικασία.
Η φάση αυτή ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2019.
Μέχρι τότε, τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές και σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης