Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο – Κανείς δεν θα μας κάνει υποδείξεις στην ανατολική Μεσόγειο

tags :
Βόμβα Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο – Κανείς δεν θα μας κάνει υποδείξεις στην ανατολική Μεσόγειο
Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκουπρίων, θα χρησιμοποιήσουμε τους S - 400 είπε ο Cavusoglu
Την πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος υποστήριξε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην ανατολική Μεσόγειο και πως θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
Σε δηλώσεις του στο CNN Turk και ερωτηθείς για το εάν η τουρκική κυβέρνηση θα ανοίξει την Αμμόχωστο, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας είπε ότι η Άγκυρα κάνει προετοιμασίες προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Κάνουμε προετοιμασίες.
Ναι θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο» είπε ο Cavusoglu, διαμηνύοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει όσον αφορά τις παράνομες γεωτρήσεις που πραγματοποιεί στην ανατολική Μεσόγειο και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Σημειώνεται ότι η Αμμόχωστος έχει χαρακτηριστεί πόλη-φάντασμα, καθώς από τις 14 Αυγούστου του 1974 οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοί της έχουν εκδιωχθεί, και από τότε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης παραμένει  ερημωμένο, με τον κατοχικό στρατό να μην επιτρέπει την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων του, παρά τα σχετικά ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
«Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει.
Η Τουρκία θα υποστηρίξει μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» υπογράμμισε ο Cavusoglu, ο οποίος ερωτήθηκε και για το εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S – 400 που πρόσφατα προμηθεύτηκε από τη Μόσχα.
«Ασφαλώς και θα το χρησιμοποιήσουμε.
Θα αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε από το 2020.
Δεν τα πήραμε για να τα αφήσουμε στο κουτί.
Τα πήραμε για να ενισχύσουμε την αεροπορική μας άμυνα» υποστήριξε ο Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης