Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αδύναμη παρέμβαση της ΕΚΤ δεν ικανοποίησε τις ευρωαγορές - Στο +0,47% ο DAX

Η αδύναμη παρέμβαση της ΕΚΤ δεν ικανοποίησε τις ευρωαγορές - Στο +0,47% ο DAX
Η απόφαση της ΕΚΤ φαίνεται ότι απηχεί την επιφυλακτική στάση των "γερακιών" του διοικητικού συμβουλίου
(upd2) Συγκρατημένη ήταν η αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, με τους κορυφαίους δείκτες να εμφανίζουν κέρδη, αλλά όχι εντυπωσιακά.
Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αγοράς τίτλων ύψους 20 δισ. ευρώ μηνιαίως, οι οποίες θα αρχίσουν το Νοέμβριο του 2019.
Το εν λόγω πρόγραμμα δεν θα έχει… ημερομηνία λήξης, αν και ουσιαστικά αυτό θα συμβεί με δεδομένο ότι βάσει των κανόνων που ισχύει η ΕΚΤ έχει ένα συγκεκριμένο «ταβάνι» αγορών (από πλευράς αξίας) για τα κρατικά ομόλογα, καθώς δεν μπορεί να παραβιάσει τον κανόνα της επονομαζόμενης «κρατικής στήριξης», έστω και εάν αυτό συμβεί έμμεσα.
Η απόφαση της ΕΚΤ φαίνεται ότι απηχεί την επιφυλακτική στάση των "γερακιών" του διοικητικού συμβουλίου, με τις αγορές να αναμένουν ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της ήδη αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
Βέβαια, παράλληλα, η ΕΚΤ μείωσε το βασικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο -0,50%, από -0,40% προηγουμένως.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 να ενισχύεται μόλις 0,2% και να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 390,50 μονάδων.
Image
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,41% στις 12.410 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακή άνοδο 0,06% στις 7.342 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε άνοδο 0,44% στις 5.642 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε στις 22.094 μονάδες, με άνοδο 0,93%.
Image
Στις 9.082 μονάδες «έκλεισε» ο IBEX 35 με άνοδο 0,25%.
Image
Σε επίπεδο μετοχών κέρδη άνω του 4% σημείωσε η βρετανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων WM Morrison μετά την ανακοίνωση αύξησης 49% των προ φόρων κερδών α’ εξαμήνου 2019.
Σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν και οι μετοχές της πετρελαϊκής εταιρείας Rubis με άνοδο 4,2% λόγω των θετικών οικονομικών μεγεθών α’ εξαμήνου.
Στο 2,7% τα κέρδη για τη μετοχή της AB InBev, η οποία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αρχικής δημόσιας εγγραφής της μονάδας που διαθέτει στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης