Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδικάζει ο ΟΗΕ την εξαγγελία Netanyahu για την προσάρτηση κατεχομένων τμημάτων της Δυτικής Όχθης

Καταδικάζει ο ΟΗΕ την εξαγγελία Netanyahu για την προσάρτηση κατεχομένων τμημάτων της Δυτικής Όχθης
Μια τέτοια κίνηση θα ήταν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου υποστήριξε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres
Σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου χαρακτηρίζει ο γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres την προεκλογική εξαγγελία του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu ότι εάν επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει στην προσάρτηση τμημάτων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης - την Κοιλάδα του Ιορδάνη και τη Νεκρή Θάλασσα.
Σε ανακοίνωση του ο Guterres εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο αυτό, αναφέροντας πως η κίνηση αυτή θα έπληττε κάθε προοπτική για την ειρήνευση στην περιφέρεια.
«Μια τέτοια κίνηση, εάν εφαρμοζόταν, θα αποτελούσε σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Θα έπληττε τις προοπτικές της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και της ειρήνης στην περιοχή, ενώ θα υπονόμευε τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο Κρατών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γ.γ. του ΟΗΕ.
Η προεκλογική αυτή εξαγγελία του Netanyahu έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων όχι μόνο στους Παλαιστίνιους αλλά και στα κράτη της Μέσης Ανατολής με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi να υποστηρίζει πως «είναι ανεύθυνο, αν όχι επικίνδυνο για προεκλογικούς λόγους να σκοτώνεις κάθε ελπίδα για ειρήνη», προειδοποιώντας παράλληλα πως μια τέτοια κίνηση θα είχε «καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».
Από την πλευρά του και ο Αραβικός Σύνδεσμος κάνει λόγο για μια επικίνδυνη εξέλιξη και για μια νέα επιθετική κίνηση από το Ισραήλ που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης