Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία προετοιμάζεται για τιμή του πετρελαίου στα 25 δολάρια/βαρέλι το 2020

tags :
Η Ρωσία προετοιμάζεται για τιμή του πετρελαίου στα 25 δολάρια/βαρέλι το 2020
Γιατί η η  Ρωσία προετοιμάζεται για τιμή του πετρελαίου στα 25 δολάρια/βαρέλι το 2020
Η Ρωσία εξετάζει τo ενδεχόμενο οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να μειωθούν έως και τα 25 δολάρια/βαρέλι το 2020, αναφέρει σε report της Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει προβλέψει στις μακροοικονομικές της εκτιμήσεις ότι η τιμή του μαύρου χρυσού θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 25 δολάρια/βαρέλι λόγω της μειωμένης ζήτησης πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων παγκοσμίως, καθώς και από την απογοητευτική παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Εάν το σενάριο αυτό υλοποιηθεί, ο πληθωρισμός της Ρωσίας θα μπορούσε να αυξηθεί στο 7% ή 8% το 2020ς, λόγω της μείωσης του ΑΕΠ στο 1,5% -2%.
Η Ρωσία είναι ίσως η μοναδική χώρα – παραγωγός που είναι σε θέση να αντέξει τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, αν και τα 25 δολάρια ανά βαρέλι είναι αρκετά χαμηλή τιμή.



Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία είναι πιο ανθεκτική απέναντι στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου σε σύγκριση με άλλες χώρες είναι ότι το νόμισμά της (ρούβλι) αποδυναμώνεται όταν πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου.
Αυτό παρέχει κάποιο είδος «μαξιλαριού» - τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό - για τα χαμηλότερα έσοδά της από το πετρέλαιο.
Οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου μπορούν να πληρώσουν τα έξοδά τους με το ασθενέστερο ρούβλι, αλλά εξακολουθούν να πληρώνονται σε δολάρια ΗΠΑ για τις εξαγωγές πετρελαίου.
Επιπρόσθετα, μπορούν να αντέξουν τις χαμηλότερες τιμές του μαύρου χρυσού, επειδή ότι οι φόροι που επιβάλλονται στις  πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας έχουν σχεδιαστεί να μειώνονται καθώς μειώνεται και η τιμή του πετρελαίου.
Τόσο υψηλή είναι η ικανότητα της Ρωσίας να προσαρμοστεί στις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, που αγωνίζεται πραγματικά με τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, οι οποίες μειώνουν τη ζήτηση για το πετρέλαιο.
Ο προϋπολογισμός της Ρωσίας για το 2019 βασίστηκε με την τιμή του πετρελαίου στα 40 δολάρια το βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία χρειάζεται μια τιμή του πετρελαίου στα  80 δολάρια/βαρέλι.
Τον Αύγουστο, η Ρωσία δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός της για το 2019 είναι ισοσκελισμένος με την τιμή του πετρελαίου στα 49,2 δολάρια/βαρέλι,  την χαμηλότερη τιμή την τελευταία δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης