Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Φύλαγαν δυνάμεις για το κλείσιμο οι αγοραστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Φύλαγαν δυνάμεις για το κλείσιμο οι αγοραστές
ΑΓΟΡΑ: Δεν έχουμε παράπονο, βρίσκει κάθε μέρα λόγους να μας… τρέχει. Μια τα ΕΛΠΕ, μια η Lamda, μια το ένα, μια το άλλο είμαστε σε εγρήγορση. Έχουμε και αύξηση του ρυθμού δημοσιεύσεων και τηλεδιασκέψεων, επομένως χρειάζεται αρκετή προσοχή και μελέτη. Η συνεδρίαση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

Αν δεν έπεφταν τόσο τα ΕΛΠΕ, λόγω επικείμενης ιδιωτικοποίησης και φυσικά κάποιοι θέλουν να πάρουν τις μετοχές χαμηλότερα, αν δεν είχαμε πτώση και στη Motor Oil και λίγο η Ελλάκτωρ επηρέασε την εικόνα. Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά από την άλλη βοήθησαν.

Από τα μικρά είχαμε σήμερα το placement των ιδίων μετοχών της Profile και δείχνει ότι το ενδιαφέρον για ποιοτικά μικρομεσαία παραμένει στο ΧΑ. Επίσης είχαμε και κάποιες… καραμπόλες με αποτέλεσμα λόγω ανόδου άλλων να ενισχυθούν και ομοειδείς.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι αγοραστές φύλαγαν δυνάμεις για το κλείσιμο και στις δημοπρασίες έστειλαν το γενικό δείκτη σε υψηλά ημέρας. Αρκετές μετοχές έκλεισαν με τον ίδιο τρόπο σε υψηλά ημέρας.

Φουρλής, Jumbo, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Aegean, Viohalco και ΟΤΕ, έκλεισαν σε υψηλά ημέρας και φυσικά έβαλαν το λιθαράκι τους για το κλείσιμο της αγοράς πάνω από τις 855 μονάδες. Όλα αυτά με τα ΕΛΠΕ στο -4%.

ΕΛΠΕ: Με όγκο 357 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 8,60 ευρώ έχοντας γράψει χαμηλό στα 8,52 ευρώ. Η πώληση μέσω του ΧΑ βοηθάει ώστε να υποχωρήσει η μετοχή. Ο νέος αγοραστής φυσικά και δε θα έχει τον διοικητικό έλεγχο αφού θα παραμείνει μεγαλομέτοχος ο όμιλος Λάτση. Η μετοχή δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί ελκυστική πάνω από τα 9 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεπέρασε το 1 εκατ. τεμάχια ο όγκος συναλλαγών. Κάνει μεγάλο όγκο εδώ και μέρες αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις οι πωλητές έχουν γίνει πιο επιθετικοί και οι αγοραστές φυσικά και δε θα κάτσουν στα ψηλά να «τρώνε» τα χαρτιά στο κεφάλι.

Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα εξαμήνου. Στο ταμπλό φάνηκε πως τα 2 ευρώ κράτησαν, αλλά μένει να φανεί και στις επόεμενες συνεδριάσεις.

ΟΤΕ: Συνεχίζουν να βγαίνουν χαρτιά και ο όγκος ξεπέρασε τις 520 χιλ. τεμάχια και έμειναν άλλα 40 χιλ. τεμάχια στους πωλητές στο κλείσιμο. Όμως η μετοχή έκλεισε με άνοδο έστω και κατά 0,82%.

LAMDA: Οριακή ανοδική αντίδραση αν και βρέθηκε μέχρι και τα 7,94 ευρώ. Έκλεισε στα 8,07 ευρώ με όγκο 174 χιλ. τεμάχια. Περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση για όλα τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ωραίο κλείσιμο σε υψηλά ημέρας. Ο δείκτης και αυτός σε υψηλά ημέρας με άνοδο 2,69%.

PROFILE: Έγινε placement μετοχών στα 3,88 ευρώ και όπως ήταν λογικό η τιμή στο ταμπλό πήγε στην τιμή των πακέτων και έκλεισε το discount. Θα γράψει καλά κέρδη από την πώληση των ιδίων μετοχών η εισηγμένη.

Δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο από τη χρηματιστηριακή της πορεία αφού μόνο φέτος η απόδοση ξεπερνά το 220%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Σήμερα οι αγοραστές κέρδισαν τη μάχη. Χθες στις δημοπρασίες κάποιοι κατάφεραν να την κλείσουν χαμηλά, αλλά σήμερα με όγκο 49 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 2,55 ευρώ με άνοδο 5,81%.

Οι πληροφορίες λένε πως το «Data Room» θα κλείσει τον Οκτώβρη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η εταιρεία δεν δέχεται άλλες προσφορές. Δίνει στοιχεία σε όποιον το ζητήσει. Όπως φάνηκε πάντως στη γενική συνέλευση που έγινε πριν λίγες ώρες, η οικογένεια πάει ενωμένη…

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αφού ανέβηκε η Autohellas, πήρε και αυτή λίγη άνοδο εξ αντανακλάσεως… Περιμένουμε αποτελέσματα και από τις δύο πλέον για να συγκρίνουμε, αλλά ξέρουμε ότι το τρίτο τρίμηνο είναι το δυνατό.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Σε νέα υψηλά 20 μηνών και η προηγούμενη κορυφή είναι στα 1,74 ευρώ. Αδικημένη αφού έχουν τρέξει τόσες και τόσες. Έδωσε καλή κίνηση από τα 1,40 ευρώ που ήταν πριν λίγες συνεδριάσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης