Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δρίτσας: Σοβαρό το θέμα της απώλειας στρατιωτικού υλικού στη Λέρο – Ζητάμε υπευθυνότητα και πλήρεις απαντήσεις

Δρίτσας: Σοβαρό το θέμα της απώλειας στρατιωτικού υλικού στη Λέρο – Ζητάμε υπευθυνότητα και πλήρεις απαντήσεις
Ο υπ. Εθνικής Άμυνας έσπευσε αυθαίρετα και αναρμόδια να γνωμοδοτήσει αναφορικά με τον χρόνο της απώλειας είπε ο κ.Δρίτσας
Σοβαρό χαρακτηρίζει το θέμα της απώλειας στρατιωτικού υλικού από Λέρο ο τομεάρχης Εθνικής 'Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος υπευθυνότητα και πλήρεις απαντήσεις από την κυβέρνηση.
«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε με την οφειλόμενη σοβαρότητα αλλά και ανησυχία, την έρευνα για το τουλάχιστον περίεργο συμβάν της απώλειας αντιαρματικών και πυρομαχικών σε στρατιωτική μονάδα στη Λέρο. Απέχοντας συνειδητά και υπεύθυνα από οποιαδήποτε σκοπιμοθηρική μικροπολιτική αξιοποίηση, αναμένουμε τα πορίσματα της έρευνας και προσδοκούμε σε αντίστοιχη στάση, από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Με έκπληξη, όμως, διαβάσαμε χθες το βράδυ, τη γραπτή δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής 'Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, με βάση την οποία ο κ. Υπουργός επικαλούμενος κάποιες «πρώτες ενδείξεις», σπεύδει αυθαιρέτως και αναρμοδίως να γνωμοδοτήσει, αναφορικά με το χρόνο της απώλειας, χωρίς να περιμένει ως οφείλει, την ολοκλήρωση της διεξαγόμενης έρευνας.
Σημειώνουμε ότι η δημόσια δήλωση του πρώην Υπουργού Εθνικής 'Άμυνας και πρώην ΑΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι ο έλεγχος και η καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού σε τέτοιες μονάδες, προβλέπεται και υλοποιείται ως καθημερινή πρακτική, μόνο ως θετική και υπεύθυνη συνεισφορά στην έρευνα μπορεί να εκληφθεί από κάθε καλοπροαίρετο, δεδομένου ότι πάρα πολύ εύκολα μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, όπως επίσης και να ελεγχθεί εάν όντως πραγματοποιείται όλο αυτό το διάστημα ο καθημερινός έλεγχος και η καταμέτρηση.
Το θέμα είναι σοβαρό.
Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει πλήρη, αποτελεσματική και χωρίς σκοπιμότητες διερεύνηση και να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο κ.Δρίτσας.
«Ζητάμε υπευθυνότητα και πλήρεις απαντήσεις.
Στον κατάλληλο χρόνο, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουμε από τον κ. Υπουργό Εθνικής 'Άμυνας επίσημη ενημέρωση, όπως και ενημέρωση ενώπιον των μελών της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής» υποστήριξε ο κ.Δρίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης