Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 5 εβδομάδων ο χρυσός ενόψει ΕΚΤ - Στο +0,3% και τα 1.504,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 5 εβδομάδων ο χρυσός ενόψει ΕΚΤ - Στο +0,3% και τα 1.504,10 δολ. ανά ουγγιά
Άνοδος για τον χρυσό υπό την προσδοκία μείωσης επιτοκίων από ΕΚΤ και Fed
Ήπια κέρδη σημείωσε σήμερα Τετάρτη (11/9) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα χαμηλά πέντε εβδομάδων στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη (12/9).
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 ενισχύθηκε 3% με την τιμή του να διαμορφώνεται τα 1.504,10 δολ. ανά ουγγιά, επιστρέφοντας πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά.
Οριακά κέρδη 0,08% για τον άργυρο στα 18,20 δολάρια, ενώ κατά 0,77% υψηλότερα κινήθηκε η πλατίνα στα 943,80 δολάρια, με άνοδο +0,89% για το παλλάδιο στα 1.568 δολάρια.
Η έκβαση της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ αναμένεται να έχει επίδραση στην πορεία του πολύτιμου μετάλλου για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, καθώς ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι θα σημειωθεί μείωση των επιτοκίων, σε μία προσπάθεια στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης.
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια», επεσήμανε η αναλύτρια αγορών της CMC Markets, Margaret Yang Yan, προσθέτοντας ότι «η συνάντηση θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό καταλύτη για τον χρυσό και οι επενδυτές ήδη προχωρούν σε αγορά εν μέσω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων».
Παράλληλα, οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα σημείωσαν περαιτέρω αποκλιμάκωση τις τελευταίες ώρες, μετά την πρόταση της Κίνας να αγοράσει περισσότερα γεωργικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, ως αντάλλαγμα για την καθυστέρηση στην επιβολή των δασμών.
Νωρίτερα, η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times, ανέφερε ότι το Πεκίνο θα εφαρμόσει «σημαντικά μέτρα» προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει προκαλέσει ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ.
«Τα μέτρα θε ωφελήσουν ορισμένες ετιαρείες τόσο από την Κίνα όσο και από τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κινεζική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης