Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές το επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές το επενδυτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες το ξεκίνημα και αυτό που θέλουμε να δούμε είναι να μη φύγει αρκετά χαμηλότερα και να δούμε μετοχές με καλά θεμελιώδη να τραβάνε ξανά τα βλέμματα. Θα πούμε βέβαια πως ξεκάθαρα φθηνές εταιρείες δε μπορούμε να βρούμε πολλές, αλλά υπάρχουν οι ευκαιριούλες από τα γυρισματάκια που είδαμε.

Τα ΕΛΠΕ είναι στο επίκεντρο εξαιτίας του δημοσιεύματος του Bankingnews. Ο γράφων δεν πιστεύει ότι θα πουληθεί μόνο τόσο. Ας το κρατήσουμε εμείς άμα είναι. Εκτός και αν το discount περιλαμβάνει άλλες υποχρεώσεις. Η μετοχή πρόσφατα είχαμε κάνει τη σύγκριση με τη Motor Oil και είχαμε βγάλει το συμπέρασμα πως δεν ήταν φθηνή πάνω από τα 9 ευρώ. Τότε ήταν περίπου 9,20 ευρώ.

ΟΤΕ: Παλεύει να κρατηθεί πάνω από τα 12 ευρώ και να κρατήσει την απόσταση που έχει πάρει. Αυτή τη μικρή… Στο άνοιγμα πήγε μέχρι και τα 12,08 ευρώ με χαμηλό όγκο αλλά οι αγοραστές κρατάνε τη μετοχή πάνω από τα 12,20 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Στο -3% και κάτι η μετοχή και στα 8,68 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών. Η αποτίμηση στα 2,6 δισ. ευρώ. Η αποκρατικοποίηση γίνεται με κανόνες. Για να δούμε όμως αν θα υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον. Αλλιώς ήταν να πουλήσουν και οι δύο, αλλιώς είναι τώρα που πουλάει μόνο το δημόσιο.

LAMDA: Τα κέρδη προέρχονται από την αποτίμηση των ακινήτων. Εμείς δεν τα θεωρούμε ισχυρά αυτά τα κέρδη. Θέλουμε κέρδη που να πηγαίνουν στο ταμείο. Εδώ βέβαια το στοίχημα είναι άλλο. Χθες υποχώρησε με όγκο και σήμερα συσσωρεύει στο ξεκίνημα στα 8,07 ευρώ κοντά στο χθεσινό κλείσιμο.

Τα καθαρά EBITDA προς τις εκτιμήσεις ακινήτων ανήλθαν στα 27 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 7,6% στο πρώτο εξάμηνο. Η αποτίμηση ανέρχεται στα 645 εκατ. ευρώ

QUEST: Περιμένουμε τη λογιστική κατάσταση αλλά τι να λέμε. Εταιρειάρα! Όλες οι γραμμές εξαιρετικές. Έχει όσα θέλουμε σε ένα ισολογισμό. Θα τα δούμε πιο αναλυτικά στη συνέχεια. Θεωρούμε πως αν βελτιώσει εμπορευσιμότητα, θα πρέπει να μπει στη μεγάλη κατηγορία.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Βάσει των συνεργασιών που ήδη έχουν συμφωνηθεί, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αναμένεται βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Επίσης αναμένεται σημαντική βελτίωση των λειτουργικών ταμειακών ροών λόγω της διόρθωσης του επιπέδου των αποθεμάτων, την βελτίωση των εμπορικών απαιτήσεων και της είσπραξης ΦΠΑ που ολοκληρώθηκε κατά το γ’ τρίμηνο του 2019 ύψους 0,9 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα με την ανάπτυξη η Εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω μείωση του παραγωγικού κόστους κυρίως μέσω του επενδυτικού της πλάνου. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα (μέσω σύναψης δύο ομολογιακών συμβάσεων) για να υποστηρίξει το αναπτυξιακό της πλάνο.

Σημαντική παραμένει η επίτευξη ταχείας είσπραξης των οφειλόμενων ποσών και η αποφυγή δημιουργίας επισφαλειών. Στην αποτίμηση των 42 εκατ. ευρώ περίπου έχει νομίζουμε προεξοφλήσει πολλά.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά καθώς μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση όλοι φαίνεται να περιμένουν να δουν: Έχει κι άλλα η πλευρά των πωλητών;

ΔΕΗ: Στο επίκεντρο και αυτή και προσπαθεί να δώσει αντίδραση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χθες στη δημοπρασία κάποιοι την πίεσαν. Δεν άρεσε σε πολλούς αλλά έτσι γίνεται. Άλλες φορές την κλείνουν πάνω και άλλες κάτω. Εμάς δε μας άρεσε ο όγκος που έκανε στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Παρακολουθούμε να δούμε που θα βγάλει η μάχη.

ΚΛΜ: Και εδώ περιμένουμε. Γιατί μπήκε εντολή πώλησης χθες στα 0,92 ευρώ και μάλιστα 100 χιλ. τεμαχίων. Προφανώς αυτός που την έβαλε έδειξε ότι δε θέλει να πάει άλλο πάνω η μετοχή. Θα έχει τους λόγους του. Αλλά πήγε μέχρι τα 0,77 ευρώ πρόσφατα και δεν του έφτανε; Θα μπορούσε να είχε μαζέψει όσα ήθελε…

AUTOHELLAS: Χθες έκανε μεγάλη άνοδο και ακούστηκαν αρκετά. Λίγο με τους υπολογισμούς και τις συγκρίσεις έχουμε ένα θεματάκι, και πχ τις έκτακτες ζημιές που υπολογίζουν αλλά δεν πειράζει. Μαθαίνουμε πάντως για εγχώριους παίκτες, οι οποίοι απέκτησαν θέσεις. Καλό το ξεκίνημα σήμερα με τη μετοχή να είναι στα 6,40 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Άλλη μία μάχη είναι σε εξέλιξη εδώ. Οι αγοραστές προσπαθούν εδώ και μέρες με τη μετοχή σήμερα να είναι στα 1,6550 ευρώ και το +4%. Φθηνός ο τίτλος και ο καλύτερος από τις ομοειδείς εισηγμένες. Μην τα ξαναγράφουμε, απλά δε χρειάζεται κυνήγι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης