Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -6,9% οι πωλήσεις οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019

tags :
Κίνα: Υποχώρησαν κατά -6,9% οι πωλήσεις οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019
Οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα κατέγραψαν πτώση για 14ο συνεχόμενο μήνα
Τον 14ο συνεχόμενο μήνα πτώσης κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/9) στοιχεία της Ένωσης Βιομηχανιών Αυτοκινήτων στης χώρας, καθώς οι πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων συρρικνώθηκαν για δεύτερο μήνα.
Συγκεκριμένα, οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων υποχώρησαν κατά -6,9% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -4,3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι -9,5% τον Ιούνιο του 2019.
Η πτώση στις πωλήσεις οχημάτων έρχεται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η Κίνα βρίσκεται σε εμπορική διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους αναλυτές να ανησυχούν ότι αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων υποχώρησαν κατά -15,8% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -4,7% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που είχε αποτελέσει την πρώτη πτώση από τον Ιανουάριο του 2017.
Σημειώνεται ότι το περασμένο έτος οι πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων είχαν καταγράψει σημαντική άνοδο, παρά το γεγονός ότι η ευρύτερη αγορά οχημάτων συρρικνώθηκε το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης