Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Lamda Dev.: Ολοκληρώνει πριν το τέλος του 2019 την επένδυση στο Golden Hall – Σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες

tags :
Lamda Dev.: Ολοκληρώνει πριν το τέλος του 2019 την επένδυση στο Golden Hall – Σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες
Η πληρότητα των εμπορικών κέντρων κατά το β εξάμηνο του 2019 εκτιμάται ότι θα παραμείνει σταθερή σε επίπεδα που προσεγγίζουν το 98%
Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη Lamda αλλά όχι στα αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες (10/9) αλλά στις εξελίξεις αναφορικά με το Ελληνικό.
Οι πληροφορίες για αύξηση κεφαλαίου έριξαν τη μετοχή, ενώ τα αποτελέσματα εξαμήνου δείχνουν ύπαρξη σημαντικών κερδών, τα οποία όμως προέρχονται από την αποτίμηση των ακινήτων.
Αναφορικά με τις άλλες επενδύσεις, η θυγατρική Lamda Domi συνεχίζει τις εργασίες για την ανάπτυξη της δυτικής πτέρυγας του κτηρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης εντός του οποίου λειτουργεί το Golden Hall, με στόχο την ολοκλήρωση της επένδυσης πριν το τέλος του 2019.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 25 εκατ. ευρώ, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει η επένδυση αυτή να συμπληρώσει και να ενισχύσει το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Golden Hall.
Σημειώνεται πως κατά την περίοδο από 1/1/2019 έως 30/6/2019 παρατηρήθηκε μείωση της επισκεψιμότητας των εμπορικών κέντρων κατά 2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.
Αντίθετη ήταν η εικόνα στο δείκτη πωλήσεων καταστηματαρχών όπου σημειώθηκε άνοδος κατά 1,1%.
Κατά τον μήνα Ιούλιο του 2019 ο δείκτης πωλήσεων παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 7,3% ενώ ο δείκτης επισκεψιμότητας παρουσίασε επίσης αύξηση κατά 5,4%.
Η πληρότητα των εμπορικών κέντρων κατά το β εξάμηνο του 2019 εκτιμάται ότι θα παραμείνει σταθερή σε επίπεδα που προσεγγίζουν το 98%.
Κατά την 30 Ιουνίου 2019, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός αφορά κυρίως το ομολογιακό δάνειο της εταιρείας (ύψους 95,1 εκατ. ευρώ) με ημερομηνία αποπληρωμής τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς και της θυγατρικής εταιρίας Lamda Prime Properties S.A. (ύψους 5,3 εκατ. ευρώ) με ημερομηνία αποπληρωμής τον Σεπτέμβριο του 2019.
Η Διοίκηση βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους χρηματοοικονομικούς φορείς αναφορικά με την αναχρηματοδότηση των ανωτέρω βραχυπρόθεσμων δανείων, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων.
Η Διοίκηση κρίνει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί επιτυχώς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης