Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τέρνα Ενεργειακή: Προς αύξηση 70-80 εκατ των EBITDA και νέο ομολογιακό έως 150 εκατ

tags :
Τέρνα Ενεργειακή: Προς αύξηση 70-80 εκατ των EBITDA και νέο ομολογιακό έως 150 εκατ
Υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις σε ΗΠΑ και Εύβοια θα αυξήσουν κατά 70 με 80 εκατ τα EBITDA της Τέρνα Ενεργειακή σε ετήσια βάση.
Με μεθοδικές κινήσεις η διοίκηση Περιστέρη ισχυροποιεί την Τέρνα Ενεργειακή με όρους κερδοφορίας, ρευστότητας και κεφαλαίων για νέες επενδύσεις.
Η εταιρία που είναι μια από τις ισχυρότερες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1.231 MW, περίπου 280 MW είναι υπό κατασκευή ενώ ο νέος στόχος είναι να φθάσει στα 2.000 MW.
H αύξηση αυτή μεταξύ άλλων θα ενισχύσει τα έσοδα της εταιρίας.
Υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις σε ΗΠΑ και Εύβοια θα αυξήσουν κατά 70 με 80 εκατ τα EBITDA σε ετήσια βάση.
Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος παραγωγής της Fluvanna στις ΗΠΑ ήταν 225 εκατ, στην Εύβοια 150 εκατ και στην Πελοπόννησο 122 εκατ.
Για το 2019 τα EBITDA εκτιμώνται σε 175 εκατ ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις να φθάνουν στα 690 εκατ.
Η εταιρία θα προχωρήσει τον Οκτώβριο στην έκδοση ομολογιακού 120 με 150 εκατ ευρώ για να ενισχύσει και υλοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια.
Ως προς την στρατηγική κερδοφορίας το 50% των κερδών θα χρησιμοποιείται για επενδύσεις και το 50% των κερδών θα διανέμεται στους μετόχους με την μορφή μερισμάτων ή επιστροφή κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα οι κινήσεις του βασικού μετόχου του Γ. Περιστέρη που αγοράζει μετοχές, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις ότι το ολλανδικό fund Reggeborgh invest έχει αποκτήσει ποσοστό μειοψηφίας στην εταιρία αποτελούν ενδείξεις εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Τέρνα Ενεργειακή.   
Εσχάτως να σημειωθεί ότι αμερικανικό fund πουλούσε μετοχές που κατείχε στην εταιρία και από ότι φαίνεται έχει ολοκληρώσει τις πωλήσεις πιέζοντας προσωρινά την χρηματιστηριακή αξία.
Με κεφαλαιοποίηση 824 εκατ και με κινήσεις ενίσχυσης κερδών και ρευστότητας η αξία της εταιρίας θα μπορούσε να φθάσει στο 1 δισεκ. υπό την αίρεση ότι θα διατηρηθεί ανοδική η τάση στο χρηματιστήριο.
Οι διεθνείς εξελίξεις πάντως στις αγορές δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν καθώς σε κάθε περίπτωση θα επηρεάσουν την ρηχή ελληνική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης