Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen: Αν η Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ την 1η Νοεμβρίου, θα πρέπει να διορίσει Επίτροπο

Von der Leyen: Αν η Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ την 1η Νοεμβρίου, θα πρέπει να διορίσει Επίτροπο
Εάν το Brexit δεν επιτευχθεί την 31η Οκτωβρίου, η Βρετανία θα πρέπει να διορίσει Επίτροπο ο οποίος θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο
Εάν το Brexit πάρει παράταση από την ΕΕ και η Βρετανία εξακολουθεί να είναι μέλος της την 1η Νοεμβρίου, τότε θα πρέπει να διορίσει έναν Ευρωπαίο Επίτροπο, δήλωσε η Ursula von der Leyen.
Η Von der Leyen, πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, έκανε την παραπάνω δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση, μόλις ανακοίνωσε τα χαρτοφυλάκια των νέων Επιτρόπων της ομάδας της - υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βέβαια, σήμερα Τρίτη 10/9. 
«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούσε παράταση, και του χορηγούνταν, τότε ναι, σύμφωνα με τους κανόνες της Συνθήκης θα πρέπει να διοριστεί ένας Επίτροπος και αυτός θα λάβει ένα χαρτοφυλάκιο», ανέφερε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χαρτοφυλακίων, καθώς ο Boris Johnson δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να διορίσει έναν Επίτροπο αφού η χώρα εγκαταλείπει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.
Αλλά αυτό ήταν πριν το κοινοβούλιο του Westminster ψηφίσει για να αναγκάσει τον Johnson να ζητήσει παράταση, αν δεν υπάρξει καμία συμφωνία για το Brexit σε ισχύ μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.
 
www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης