Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε Φρουρούς της Επανάστασης, Χαμάς - Βολές Pompeo κατά Bolton

tags :
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε Φρουρούς της Επανάστασης, Χαμάς - Βολές Pompeo κατά Bolton
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε Φρουρούς της Επανάστασης, Χαμάς - Βολές Pompeo κατά Bolton
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Pompeo δήλωσε σήμερα (10/9) ότι ο πρόεδρος D. Trump μπορεί να συναντηθεί «χωρίς προϋποθέσεις» με τον Ιρανό πρόεδρο H. Rouhani στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Η δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ έγινε σε μια συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη για να ανακοινωθούν νέες κυρώσεις εις βάρος οργανώσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι Ιρανικοί Φρουροί της Επανάστασης.
Την παραμονή της 18ης επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μια νέα δέσμη κυρώσεων εις βάρος ενός «ευρύ φάσματος τρομοκρατών και των υποστηρικτών τους».
Συγκεκριμένα οι κυρώσεις στοχοθετούν 15 ηγετικά στελέχη, άτομα και οντότητες που διατηρούν σχέσεις με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, την αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και τους Φρουρούς της Επανάστασης, ανακοίνωσε.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Pompeo αναφέρθηκε στις πολλές διαφωνίες που είχε με τον J. Bolton, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας που απολύθηκε νωρίτερα σήμερα από τον πρόεδρο Trump
«Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κ. Bolton και εγώ διαφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό», δήλωσε ο Pompeo vσε μια συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, που παραχώρησε μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στιβεν Μνιούτσιν.
Λίγο πριν από από την ανακοίνωση του Trump για την αποπομπή του Bolton, η αμερικανική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι ο πρώην σύμβουλς θα συμμετείχε μαζί με τον Pompeo και τον Mnuchin σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου.
«Εργαζόμαστε πολύ στενά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι ο Trump δεν σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική του έναντι του Ιράν και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την «εκστρατεία μέγιστης πίεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης