Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά τα πρόσημα στην Ευρώπη με Brexit και ΕΚΤ στο επίκεντρο - Στο +0,35% ο DAX

Θετικά τα πρόσημα στην Ευρώπη με Brexit και ΕΚΤ στο επίκεντρο - Στο +0,35% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε ανοδικά 0,10% στις 386,44 μονάδες.
Θετικά έκλεισαν οι περισσότεροι δείκτες - με εξαίρεση το Μιλάνο - στην Ευρώπη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και το αδιέξοδο για το Brexit.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κατέγραψε κέρδη 0,35% στις 12.268,71 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,44% στις 7.267,95 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε οριακά κέρδη 0,08% στις 5.593,21 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,55% στις 21.869 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε ανοδικά 0,10% στις 386,44 μονάδες.
Μια ακόμα κοινοβουλευτική ήττα υπέστη ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson καθώς οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν με εμφατικό τρόπο το αίτημα του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Η συζήτηση – η τελευταία καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων έκλεισε έως τις 14 Οκτωβρίου – πραγματοποιήθηκε μέσα σε έντονο και φορτισμένο κλίμα, ενώ η μαζική αποχή των βουλευτών της αντιπολίτευσης ήταν και αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του αιτήματος της κυβέρνησης Johnson για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 293 βουλευτές (46 κατά, απείχαν 303 βουλευτές), όταν απαιτούνταν 434 ψήφοι για να περάσει η πρόταση Johnson.
Την ίδια ώρα, τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και τρία χρόνια έπληξαν το επενδυτικό κλίμα.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν με προσοχή τα μακροοικονομικά στοιχεία των σημαντικότερων οικονομιών παγκοσμίως, ενόψει των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης