Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνευ όρων επανεκκίνηση των σχέσεων ΕΕ – Ρωσίας από το «σημείο μηδέν» που είναι τώρα, ζητά η Ρωσία

tags :
Άνευ όρων επανεκκίνηση των σχέσεων ΕΕ – Ρωσίας από το «σημείο μηδέν» που είναι τώρα, ζητά η Ρωσία
Αποκατάσταση των σχέσεων άνευ όρων και προϋποθέσεων ΕΕ – Ρωσίας ζητά ό Ρώσος πρωθυπουργός Medvedev
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitri Medvedev τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων Ρωσίας –Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες βρίσκονται όπως είπε σε «μηδενικό σημείο», τονίζοντας παράλληλα ότι η αποκατάσταση αυτή πρέπει να γίνει χωρίς όρους.
«Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε «μηδενικό σημείο». Φυσικά μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτές, αναπτύσσουμε τις διμερείς μας σχέσεις, μαζί και με τους φίλους μας από την Σλοβενία, αλλά και με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό», δήλωσε ο Medvedev μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Marjan Sarec στην Μόσχα.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές που μπορούν να έχουν οι σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ, με τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά διατήρησε τις επιφυλάξεις του. «Θα δούμε, αν η νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα λάβει κάποια μέτρα για την εξομάλυνση τους, αλλά δεν θα πρέπει να τεθούν οι οποιοιδήποτε όροι», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα δεν ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία για να καταστραφούν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν είμαστε εμείς που τις καταστρέψαμε και δεν είμαστε εμείς που πρέπει να τις αποκαταστήσουμε», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι «αυτό το είχα πει επανειλημμένα στην σημερινή ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή χωρίς αυτές (τις σχέσεις) είναι δύσκολο να γίνει ούτως ή άλλως ένας ουσιαστικός διάλογος».

wqww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης