Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donohoe (Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ): Είμαστε "εξαιρετικά επιφυλακτικοί" για το θέμα του backstop

Donohoe (Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ): Είμαστε
Επιφυλακτική η Ιρλανδία στις προτάσεις Johnson για το backstop
Ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ, Paschal Donohoe προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση της χώρας παραμένει "εξαιρετικά επιφυλακτική" σχετικά με τις προτάσεις του Boris Johnson για να αποφευχθεί η ανάγκη υποδομών στα σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από το Brexit.
Ο Johnson επισκέφθηκε το Δουβλίνο χθες (9/9) για συνομιλίες με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Leo Varadkar και επέμεινε ότι "πολλά μπορούν να γίνουν" για την επίληση των ανοιχτών συνόρων μεταξύ Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και Ηνωμένο Βασιλείου επιτρέποντας ταυτόχρονα την επίτευξη ανεξάρτητων εμπορικών συμφωνιών στο μέλλον.
Ο Donohoe ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του λέγοντας πως οι προτάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού δεν ανταπροκρίνονται "στις μοναδικές ανάγκες των συνόρων της Ιρλανδίας.
Το λεγόμενο "Ιρλανδικό backstop" αποτελεί βασικό στοιχείο στην διαπραγμάτευση ακόμη και της Theresa May και αποσκοπεί στην προστασία των διαρκώς ανοιχτών συνόρων στην περιοχή. Οι Ιρλανδοί δεν φαίνεται να έχουν πειστεί από τις προθέσεις του Boris Johnson σε ένα σημείο-κλειδί για την συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα ανοιχτά σύνορα και η ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των δύο χωρών αποτέλεσαν βασικούς στόχους της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής το 1998 ππου σηματοδότησε και το τέλος της συνεχιζόμενης βίας στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης