Πολιτική

Μηταράκης (υφ. Εργασίας): Κανείς δεν απολύεται χωρίς αποζημίωση – Κανείς δεν απολύει χωρίς λόγο

Μηταράκης (υφ. Εργασίας): Κανείς δεν απολύεται χωρίς αποζημίωση – Κανείς δεν απολύει χωρίς λόγο
Λόγω των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν οι απολύσεις υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας
Την θέση ότι η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή για τα εργασιακά διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Μηταράκης, ο οποίος υποστήριξε με αφορμή και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι κανείς δεν απολύει χωρίς λόγο και ότι κανείς δεν απολύεται χωρίς αποζημίωση.
Σε δηλώσεις του στον Alpha Fm και με αφορμή τον «βάσιμο λόγο απόλυσης», ο κ.Μηταράκης τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπερδέψει τον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εφάρμοσε αυτή τη νομοθεσία, που εφαρμόστηκε λίγο πριν από τις εκλογές.
Η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή.
Κανείς δεν απολύεται χωρίς αποζημίωση.
Η ύπαρξη αποζημίωσης είναι αντικίνητρο.
Κανείς δεν απολύει χωρίς λόγο, για να γίνει μια απόλυση πρέπει πάντα να υπάρχει λόγος.
Το κέντρο μιας κοινωνικής πολιτικής είναι να υπάρχουν θέσεις εργασίας και για να υπάρχουν χρειάζονται και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.
Λόγω των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν οι απολύσεις.
Ειδικότερα, τον Ιούλιο οι απολύσεις αυξήθηκαν, ενώ τον Αύγουστο μειώθηκαν, όταν μπήκε ο βασικός λόγος απόλυσης» είπε ο κ.Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν πολλές επενδύσεις που δεν ξεκινούν, όπως το Ελληνικό, που είναι πολλές θέσεις εργασίας».
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη ΔΕΘ ότι μειώνουμε τους φόρους, κάνουμε πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ.Μηταράκης, αναφέροντας πως από το 2020 πολλές από τις επενδύσεις θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
«Οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης.
Παρουσιάσαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο με κίνητρα και αντικίνητρα για να γίνουν οι θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, πλήρους» ανέφερε ο κ.Μηταράκης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης