Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία για τον Ιούλιο του 2019, στο 3,8%

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία για τον Ιούλιο του 2019, στο 3,8%
Τα στοιχεία για την ανεργία στη Βρετανία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε για έναν ακόμα μήνα η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/9) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στο 3,8% έναντι 3,9% τον Ιούνιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1975, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο συνολικός αριθμός ανέργων ανήλθε στα 1,29 εκατ. άτομα, γεγονός που αποτελεί πτώση κατά 64 χιλ. άτομα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Το ποσοστό απασχόλησης για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκε στο 76,1%, γεγονός που αποτελεί ιστορικό υψηλό, με τον αριθμό απασχολούμενων να αυξάνεται κατά 369 χιλ. άτομα σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, η ετήσια αύξηση των μισθών, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, διαμορφώθηκε στο +4% για τον ίδιο μήνα, έναντι +3,8% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από τα μέσα του 2008.
Εφόσον εξαιρεθούν τα επιδόματα, η ετήσια αύξηση των μισθών περιορίστηκε στο +3,8% έναντι +3,9% τον Ιούνιο του 2019, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της ONS, David Freeman, εφόσον η αύξηση μισθών προσαρμοστεί στον πληθωρισμό «έχει ξεπεράσει το 2% για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης