Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συναγερμός από απώλεια στρατιωτικού υλικού σε μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο

Συναγερμός από απώλεια στρατιωτικού υλικού σε μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο
Σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αναφέρεται ότι λείπει στρατιωτικό υλικό από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου
(upd) Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με την απώλεια στρατιωτικού υλικού σε στρατιωτική μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού της Λέρου ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται από σήμερα το πρωί και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, το οποίο προχωρά σε ανακρίσεις του προσωπικού της μονάδας.
Σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αναφέρεται ότι σε έλεγχο που έγινε τη Δευτέρα 9/9 το απόγευμα διαπιστώθηκε ότι λείπει στρατιωτικό υλικό από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.
Στην ανακοίνωση αυτή, το ΓΕΝ δεν προσδιόριζε αν πρόκειται για οπλισμό, εκρηκτικά ή κάτι άλλο, όπως επίσης δεν έκανε αναφορά για το μέγεθος της ζημιάς.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μονάδα λείπουν πυρομαχικά και αντιαρματικά - συγκεκριμένα γίνεται λόγος για δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες και πυρομαχικά - καθώς και ότι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, κάτι που ενισχύει το σενάριο που θέλει την εμπλοκή προσώπου ή προσώπων με πρόσβαση στην εν λόγω υπηρεσία.
Σημειώνεται ότι έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε ή χάθηκε το στρατιωτικό υλικό.
Μέχρι στιγμής είναι ασαφές τόσο η ημερομηνία απώλειας των πυρομαχικών και των αντιαρματικών, τα οποία έπρεπε να είναι μέσα σε σάκους έτοιμους για χρήση από στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού όσο και το πώς αυτά αφαιρέθηκαν και απομακρύνθηκαν από τη ναυτική βάση της Λέρου.
Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις κλοπής ή απώλειας στρατιωτικού υλικού, η οποία παραπέμπει στην κλοπή οπλισμού σε στρατόπεδο της Κω το 2002, υπόθεση που δεν έχει διαλευκανθεί έως σήμερα αλλά και στην κλοπή πυρομαχικών από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς υπάρχουν φόβοι και ανησυχίες για το ενδεχόμενο το στρατιωτικό αυτό υλικό να βρεθεί στα χέρια επίδοξων τρομοκρατών.
Στο πλαίσιο των ερευνών, όπως είναι και αναμενόμενο, η ναυτική βάση έχει "σφραγιστεί" ενώ έχει ζητηθεί από το στρατιωτικό προσωπικό να επιστρέψει στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ανακρίσεις και οι καταθέσεις όλων όσοι εμπλέκονται στην φύλαξη των αποθηκών πυρομαχικών.
Σε μια προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης αυτής, θα αξιοποιηθεί και οπτικό υλικό, καθώς η αποθήκη φύλαξης πυρομαχικών παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης/

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 10/9 11:35)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης