Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές - ΕΚΤ και Brexit στο επίκεντρο

Νευρικότητα στις ευρωαγορές - ΕΚΤ και Brexit στο επίκεντρο
Το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη και στο αδιέξοδο για το Brexit
Νευρικότητα επικρατεί στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη και στο αδιέξοδο για το Brexit.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,25% στις 12.196 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,11% στις 7.227 μονάδες
Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,33% στις 5.570 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,44% στις 21.892 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,37% στις 8.977 μονάδες.
Μια ακόμα κοινοβουλευτική ήττα υπέστη ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson καθώς οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν με εμφατικό τρόπο το αίτημα του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Η συζήτηση – η τελευταία καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων έκλεισε έως τις 14 Οκτωβρίου – πραγματοποιήθηκε μέσα σε έντονο και φορτισμένο κλίμα, ενώ η μαζική αποχή των βουλευτών της αντιπολίτευσης ήταν και αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του αιτήματος της κυβέρνησης Johnson για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 293 βουλευτές (46 κατά, απείχαν 303 βουλευτές), όταν απαιτούνταν 434 ψήφοι για να περάσει η πρόταση Johnson.
Την ίδια ώρα, τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και τρία χρόνια έπληξαν το επενδυτικό κλίμα.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν με προσοχή τα μακροοικονομικά στοιχεία των σημαντικότερων οικονομιών παγκοσμίως, ενόψει των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά τις επόμενες ημέρες.
Στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steve Mnuchin, δήλωσε χθες (9/9) ότι η επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών τον ερχόμενο Οκτώβριο αποτελεί «ένα σημάδι καλής θέλησης], καθώς και ότι οι δασμοί που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής δεν είχαν καμία ερνητική επίδραση στην αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης