Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις στα βαριά χαρτιά οδηγούν το Γ.Δ. στις 850 μονάδες

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις στα βαριά χαρτιά οδηγούν το Γ.Δ. στις 850 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες ξεκίνησε όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Ο χαμηλός τζίρος είναι αυτός που προβληματίζει καθώς θέλουν αυξημένο προκειμένου να ξεπεραστούν σημαντικές αντιστάσεις. Προς το παρόν φαίνεται πως θα δώσει μάχη για τις 850 μονάδες.

Πιέζονται τράπεζες, Lamda, ΔΕΗ, και Coca Cola αλλά με χαμηλό όγκο η τελευταία. Απώλειες με χαμηλό όγκο καταγράφουν οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Προσπαθεί να κρατηθεί κοντά στα 12,30 ευρώ ο ΟΤΕ, μικρή υποχώρηση καταγράφει ο ΟΠΑΠ που δημοσιεύει πρώτο εξάμηνο αύριο.

AUTOHELLAS: Με όγκο σημαντικό το ξεκίνημα της μετοχής και δεν μας έχει συνηθίσει. Στα πρώτα λεπτά έκανε λίγο πάνω από 35 χιλ. τεμάχια με τους αγοραστές να απορροφούν την προσφορά εύκολα.

BRIQ PROPERTIES: Αξία 43,8 εκατ. ευρώ έχουν τα 16 ακίνητα της BriQ Properties σύμφωνα με την εταιρεία παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με το τέλος του 2018 με την πληρότητα να προσεγγίζει το 99%. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο στα 1,1 εκατ. ευρώ από 779 χιλ. ευρώ στο περσινό πρώτο εξάμηνο.

Η εσωτερική αξία της μετοχής ανέρχεται στα 2,62 ευρώ με την τιμή στο ταμπλό του ΧΑ να είναι στα 2,30 ευρώ (κεφαλαιοποίηση 27,4 εκατ. ευρώ). Η εισηγμένη ετοιμάζεται για αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ. ευρώ, ενώ είχε λάβει και απόφαση για ομολογιακό 20 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Καλή πορεία στο δεύτερο τρίμηνο περιμένουν οι αναλυτές και συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη αναμένουν να ανέλθουν στα 36 εκατ. ευρώ. Καλή η πορεία των βιντεολόττο τα οποία πλέον προσεγγίζουν τις 20 χιλ., ενώ σημειώνεται πως πέρυσι από 14 Ιουνίου είχε και παγκόσμιο κύπελλο το οποίο δεν υπάρχει φέτος, άρα τα νούμερα από το Στοίχημα θα είναι πιο αδύναμα.

LAMDA: Όσοι έχουν μετοχές και παρακολουθούν, νομίζουμε πως γνωρίζουν ότι χρειάζονται πολλά εκατομμύρια, μα πάρα πολλά για να γίνει το έργο. Προφανώς θα υπάρξει και δανεισμός και αύξηση κεφαλαίου. Η στήλη έχει την άποψη ότι καλύτερα το ξεκίνημα του Ελληνικού να γίνει με αύξηση κεφαλαίου.

Επίσης πιστεύουμε πως μία αύξηση ίσως να μην είναι αρκετή μέχρι να τελειώσει το έργο. Αλλά ας ξεκινήσει πρώτα και βλέπουμε… Η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες και φαίνεται πως οι πληροφορίες για αύξηση επηρεάζουν. Έχει γίνει βέβαια και μεγάλο ράλι τους τελευταίους μήνες.

FORTHNET: Το κούρεμα βελτιώνει την εικόνα του ισολογισμού. Μετά έρχεται και αύξηση κεφαλαίου και βελτιώνει περαιτέρω. Η άσκηση είναι επομένως, πόσο κούρεμα θα γίνει, πόσοι τόκοι θα εξοικονομηθούν, τι θα μείνει στην τελική γραμμή ως όφελος, τι ανάγκες σε κεφάλαια έχει μετά η εταιρεία κ.α.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη, αν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι συζητήσεις για όλους τους μετόχους. Το dilution εδώ είναι προτιμότερο αφού ο ισολογισμός δείχνει πως τα κεφάλαια είναι απαραίτητα, ενώ το κούρεμα αντισταθμίζει την απώλεια από το dilution. Αλλά πιο dilution λέμε τώρα. Καλύτερα να είσαι ο πιο μικρός μέτοχος σε μία εταιρεία με προοπτικές, παρά να έχει πολλές μετοχές σε μια εταιρεία που μόνο ζημιές βγάζει και κάθε χρόνο μεγαλώνει η τρύπα.

REDS: Ανοδικά στο ξεκίνημα καθώς χθες λόγω της πίεσης της αγοράς δεν κράτησε όλη την άνοδο.

ΕΛΠΕ: Θέλουμε να δούμε πως θα αντιδράσει η αγορά στις πληροφορίες που βέβαια είχαν ακουστεί πριν λίγο καιρό και έχουν να κάνουν με την ιδιωτικοποίηση και το γεγονός πως ο όμιλος Λάτση τελικά δε θα πουλήσει. Θα γίνει διάθεση μετοχών μέσω χρηματιστηρίου.

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η υποχώρηση και η επιχείρηση είναι εδώ και αρκετό καιρό στο επίκεντρο, αλλά με αρνητική ειδησεογραφία. Στα 2,85 ευρώ βρίσκεται με αποτίμηση 661 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης