Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή εμπορίου και ΕΚΤ - Στο +0,35% και τις 21.392,10 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή εμπορίου και ΕΚΤ - Στο +0,35% και τις 21.392,10 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στις 26.674 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (10/9) οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο των στοιχείων της Κίνας που αφορούν τον πληθωρισμό για τον Αύγουστο του 2019, με τους επενδυτές να αναμένουν τόσο τη συνεδρίαση της ΕΚΤ αργότερα εντός της εβδομάδας, όσο και τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,35% στις 21.392,10 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank και Toyota ενισχύθηκαν κατά +1,77% και +1,28% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της Sony υποχώρησε κατά -1,96%.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,62% στις 2.032,08 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της SK Hynix υποχώρησε κατά -1,42%, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,51% στις 6.614,10 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στις 26.674 μονάδες, με τη μετοχή της Sunny Optical να υποχωρεί κατά -2,38%, ενώ αντίθετα οι μετοχές των CNOOC και China Life Insurance ενισχύονται κατά +1,33% και +0,42% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο -0,44% και τις 10.735,58 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης STI Index στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,62% στις 3.165,76 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο -0,12% και τις 3.021,20 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -0,44% και τις 9.958,37 μονάδες.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τον ετήσιο πληθωρισμό της χώρας για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα οποία ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω σημαντικής αύξησης στις τιμές του χοιρινού κρέατος.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου επίσης στο 2,8% τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή επιβράδυνση στις 2,7 μονάδες.
Οι τιμές του χοιρινικού κρέατος κατέγραψαν σημαντική επιτάχυνση στο +46,7% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +27% τον Ιούλιο του 2019, ενώ οι συνολικές τιμές κρεάτων αυξήθηκαν κατά +31% σε ετήσια βάση, έναντι +18,2% τον Ιούλιο.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,7% έναντι μηνιαίας ανόδου +0,4% τον Ιούλιο του 2019.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν με προσοχή τα μακροοικονομικά στοιχεία των σημαντικότερων οικονομιών παγκοσμίως, ενόψει των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά τις επόμενες ημέρες.
Στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steve Mnuchin, δήλωσε χθες (9/9) ότι η επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών τον ερχόμενο Οκτώβριο αποτελεί «ένα σημάδι καλής θέλησης], καθώς και ότι οι δασμοί που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής δεν είχαν καμία ερνητική επίδραση στην αμερικανική οικονομία.
Άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,72 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως αγγίξει τα 62,85 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή από την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,24% στα 57,99 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα η τιμή του είχε διαμορφωθεί στα 58,12 δολ. ανά βαρέλι, την υψηλότερη τιμή του από τις 31 Ιουλίου του 2019.
Χθες (9/9) η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε πάνω από +1,7% στον απόηχο του διορισμού του Πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman ως υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, με τον Πρίγκιπα Abdulaziz να καθιστά σαφές ότι οι πυλώνες της πολιτικής της χώρας αναφορικά με την παραγωγή πετρελαίου δεν πρόκειται να αλλάξουν και ότι η συμφωνάι για τις περικοπές θα παραμείνει σε ισχύ.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της AxiTrader, Stephen Innes, η επερχόμενη συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ στο Άμπου Ντάμπι έχει αυξήσει τις προσδοκίες στις τάξεις των επενδυτών για περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή των χωρών κατά τους επόμενους μήνες.
«Οι αγορές θα χρειαστεί να δουν συμπαγή πρόοδο στο μέτωπο της παραγωγής, ακόμα και εάν η παγκόσμια οικονομία καταγράφει επιβράδυνση, προκειμένου να διατηρηθούν τα κέρδη», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Jeffrey Halley.
Αργότερα εντός της ημέρας οι αγορές αναμένουν και τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι σημειώθηκε πτώση των αποθεμάτων για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης