Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Προκαλεί τον Erdogan o πρώην σύμμαχός Ali Babacan – Ετοιμάζει νέο πολιτικό κόμμα

Τουρκία: Προκαλεί τον Erdogan o πρώην σύμμαχός Ali Babacan – Ετοιμάζει νέο πολιτικό κόμμα
O Babacan αποχώρησε από το ΑΚΡ τον περασμένο Ιούλιο επικαλούμενος βαθιές διαφωνίες με τον Erdogan
Νέο πολιτικό κόμμα ετοιμάζει ο Ali Babacan πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας και πρώην σύμμαχος του Τούρκου προέδρου Erdogan, ο οποίος αποχώρησε από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τον περασμένο Ιούλιο επικαλούμενος βαθιές διαφωνίες.
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Karar ο Babacan υποστήριξε ότι το κόμμα του θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του έτους έτσι ώστε να βρεθεί απέναντι από το Kόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Erdogan.
Ο Babacan υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κόμματος και έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών, προτού αναλάβει την θέση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης από το 2009 ως το 2015.
Ο Τούρκος πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στην Karar ότι εξακολουθεί να αναζητά ανθρώπους με απόψεις αντίστοιχες με τις δικές του προκειμένου να ηγηθούν του νέου κόμματος.
«Θέλουμε το κόμμα να ιδρυθεί πριν το 2020.
Η ποιότητα είναι πολύ σημαντική» υποστήριξε ο Babacan, η πολιτική κίνηση του οποίου εκτιμάται ότι μπορεί να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο την εκλογική βάση του Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης