Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων και διάθεση για διάλογο με τις ΗΠΑ

Β. Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων και διάθεση για διάλογο με τις ΗΠΑ
Nέα προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις ζητά από τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα
Σε μια ακόμα εκτόξευση πυραύλων προχώρησε η Βόρεια Κορέα διαμηνύοντας παράλληλα πως είναι πρόθυμη να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκτόξευσαν πυραύλους «άγνωστου τύπου» προς την κατεύθυνση της θάλασσας, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Όπως έγινε γνωστό, δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς ανατολάς από την επαρχία Νότια Πιονγκάν, στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Κορέας.
Πρόκειται για την όγδοη εκτόξευση πυραύλων από την τελευταία συνάντηση Kim – Trump στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, όταν και συμφώνησαν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες πρακτικά ανεστάλησαν μετά το φιάσκο της δεύτερης συνόδου κορυφής τον Φεβρουάριο στο Ανόι του Βιετνάμ.
«Έχουμε ενημερωθεί για τα δημοσιεύματα περί εκτόξευσης πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.
Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους συμμάχους μας στην περιφέρεια» ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump.
Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Choe Son Hui ανέφερε πως η Β. Κορέα είναι πρόθυμη να έχει «ολοκληρωμένες συζητήσεις» με τις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ημερομηνία και τοποθεσία που μένουν να συμφωνηθεί.
Ο Choe Son Hui υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παρουσιάσουν μια νέα προσέγγιση επί του θέματος, διαφορετικά οι συνομιλίες θα καταρρεύσουν και πάλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης