Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα στις ΗΠΑ για αντιμονοπωλιακές πολιτικές της Google

tags :
Έρευνα στις ΗΠΑ για αντιμονοπωλιακές πολιτικές της Google
Οι αντιμονοπωλιακές πολιτικές της Google βρίσκονται υπό έλεγχο σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ
Πολιτείες των ΗΠΑ θα ξεκινήσουν έρευνα για αντιμονοπωλιακές πρακτικές μεγάλων αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Google.
Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν πολλές φορές χαρακτηριστεί ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης. Παράλληλα όμως οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν αντιμετωπίσει σωρείες καταγγελιών περί κατάχρησης της υπερβολικής ισχύος τους και παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Ο πρόεδρος Trump, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Elizabeth Warren, οι καταναλωτές και οι άλλες επιχειρήσεις έχουν επικρίνει αυτήν την εξουσία.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας του Τέξας δήλωσε ότι διεξήγαγε έρευνα σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας χωρίς να τις κατονομάσει και υποσχέθηκε την επίσημη έναρξη της έρευνας σσυνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον σήμερα 9 Σεπτεμβρίου.
Αυτός ο έλεγχος, αναμένεται να επικεντρωθεί στην Google, ανέφεραν πηγές εστο Reuters. Η έρευνα εναντίον της Google θα εξετάσει τη διασταύρωση της ιδιωτικής ζωής και της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
H Google αντιμετώπισε κατηγορίες ότι η υπηρεσία αναζήτησης στο διαδίκτυο, η οποία έχει γίνει κυρίαρχη, οδηγεί τους καταναλωτές σε δικά της προϊόντα, προς ζημία των ανταγωνιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης