Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης, ανέβασε τον πήχη των πλεονασμάτων

Παππάς: Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης, ανέβασε τον πήχη των πλεονασμάτων
Η Ελλάδα μοιάζει να εγκαταλείπει την ασπίδα του αποθεματικού παρά τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι ο Κ. Μητσοτάκης χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης, ανέβασε τον πήχη των πλεονασμάτων διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς σχολιάζοντας την ομιλία και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
«Ο κ. Μητσοτάκης χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης, ανέβασε τον πήχη των πλεονασμάτων, ήταν σαφής σε κάποια ελάχιστα με πολύ σαφή προορισμό και κατεύθυνση και ασαφής ως προς την ποσοτικοποίηση των μέτρων που θέλει να πάρει, άρα, μεγάλο μέρος της αλήθειας πήρε αναβολή για τον προϋπολογισμό.
Ταυτόχρονα, αρχίσαμε να βλέπουμε την αποδόμηση όσων έλεγε προεκλογικά.
Μίλαγε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές και οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι τώρα και εξαγγέλλει δρομολογούν μία πραγματικότητα με λιγότερες και χειρότερες δουλειές.
Δεν είχαμε καμία αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, νομοθετήθηκε το “αδικαιολόγητο” των απολύσεων» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παππάς.
«Ο πολίτης πλέον μπορεί να αντιπαραβάλλει πολιτικές των δύο παρατάξεων, το 2020 δεν θα έχει την μείωση της προκαταβολής φόρου, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ως τις 20.000 ευρώ και του τέλους επιτηδεύματος.
Συνολικά, η ΝΔ είναι κολλημένη σε συνταγές που συνέβαλαν στην χρεοκοπία της χώρας.
Η μονομερής αντίληψη ότι η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις φέρνει επενδύσεις είναι θεμελιακά λάθος…
Αν δει κανείς την πρόσφατη οικονομική ιστορία, αλλά και στην Ελλάδα, θα δει ότι όταν μειώθηκε ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων από το 32% στο 20% δεν είχαμε έκρηξη επενδύσεων, αλλά την μεγάλη περίοδο της αποεπένδυσης» είπε ο κ.Παππάς.
«Τα σύννεφα φαίνεται να πυκνώνουν για την διεθνή οικονομία, και θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει συστηματική μελέτη των φαινομένων και ανάλυση σεναρίων για το πώς οι διεθνείς εξελίξεις θα επηρεάσουν την ελληνική οικονομία, ποιους κλάδους θα επηρεάσουν, ποια προληπτικά μέτρα θα πρέπει να πάρουμε…
Η δική μας επιλογή αξιοποίησης μέρους του αποθεματικού για παραπάνω δημοσιονομική ένεση είτε με φοροελαφρύνσεις είτε με δαπάνες, αποκτά εκ νέου επικαιρότητα ενισχυμένη», τόνισε ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας πως «ο κ.Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και στις μικροπιστώσεις, που θα λύσουν ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα των επιχειρήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης