Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επί 9 μήνες η Κίνα αγοράζει χρυσό - Επιπλέον 100 τόνοι στα αποθεματικά της το 2019

tags :
Επί 9 μήνες η Κίνα αγοράζει χρυσό - Επιπλέον 100 τόνοι στα αποθεματικά της το 2019
Η Κίνα έχει προηγουμένως διανύσει μεγάλες περιόδους χωρίς να αποκαλύπτει αυξήσεις στην κατοχή χρυσού
Σχεδόν 100 τόνους χρυσού έχει προσθέσει η Κίνα στα αποθέματά της από τότε που άρχισε να αγοράζει τον Δεκέμβριο, με τη συνεχή πορεία συσσώρευσης να έρχεται μέσα σε ένα ράλι στις τιμές του κίτρινου μεταλου.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αύξησε τις πωλήσεις ράβδων σε 62,45 εκατομμύρια ουγγιές τον Αύγουστο, από 62,26 εκατομμύρια το προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας της το Σαββατοκύριακο.
Όσον αφορά τη χωρητικότητα, η εισροή του Αυγούστου ήταν 5,91 τόνοι, μετά την προσθήκη περίπου 94 τόνων στους προηγούμενους οκτώ μήνες.
Image
Μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης νευρικότητας, οι αρχές από την Κίνα προς τη Ρωσία συγκεντρώνουν σημαντικές ποσότητες ράβδων χρυσού για να βοηθήσουν στη διαφοροποίηση των αποθεμάτων τους.
Αυτό το ξέσπασμα αγορών πιθανόν να επιμείνει τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την Australia & New Zealand Banking Group.
Οι περιορισμοί του εμπορικού πολέμου στην περίπτωση της Κίνας ή οι κυρώσεις, όπως και με τη Ρωσία, δίνουν «ένα κίνητρο για αυτές τις κεντρικές τράπεζες να διαφοροποιηθούν», ανέφερε ο John Sharma, της National Australia Bank.
"Επίσης, με την επικρατούσα αυξανόμενη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, ο χρυσός παρέχει ένα ιδανικό αντιστάθμισμα και, ως εκ τούτου, θα αναζητηθεί από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως", πρόσθεσε.
Η Κίνα έχει προηγουμένως διανύσει μεγάλες περιόδους χωρίς να αποκαλύπτει αυξήσεις στην κατοχή χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης