Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά 1,3% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το β΄ 3μηνο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Κατά 1,3% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το β΄ 3μηνο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,4%
Επιβράδυνση κατέγραψε η οικονομίας της Ιαπωνίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, έναντι 2,8% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,3%, καταγράφοντας επίσης επιβράδυνση σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις στο 0,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τις Στατιστικής Υπηρεσίας, οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,6% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες διαμορφώθηκε στο +0,2%, έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο +1,5%.
Όπως αναφέρουν οι οικονομολόγοι, οι προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο όσο παραμένει στο προσκήνιο η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, με τις δύο χώρες να αποτελούν τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του Τόκιο.
Μάλιστα, ο οικονομολόγος της SMBC Nikko Securities, Yoshimasa Maruyama, εκτιμά ότι η ιαπωνικής οικονομία θα εισέλθει σε μία ήπια ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του έτους, στον απόηχο της αύξησης που αναμένεται να σημειωθεί στον φόρο κατανάλωσης τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης