Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δείκτης παρακολούθησης των... tweets του προέδρου Trump δημιούργησε η JP Morgan!

tags :
Δείκτης παρακολούθησης των... tweets του προέδρου Trump δημιούργησε η JP Morgan!
Η JPMorgan δεν είναι μόνη στην προσπάθειά της να υπολογίσει τον αντίκτυπο της δραστηριότητας του Twitter του Αμερικανού προέδρου στις αγορές
"Κάνετε πάλι σπουδαία τη μεταβλητότητα στην αγορά", είναι μάλλον μια παράφραση του συνθήματος του Donald Trump, του Make America Great Ageain, και οι αναλυτές της JPMorgan δημιούργησαν ένα δείκτη για να μετρήσουν τον αντίκτυπο των tweets του αμερικανού προέδρου στα επιτόκια των ΗΠΑ.
Ο «δείκτης Volfefe», που ονομάστηκε από το μυστήριο tweet "covfefe" του Trump, υποδηλώνει ότι τα tweets του προέδρου έχουν στατιστικά σημαντική επίδραση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Ο αριθμός των tweets του Trump που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τεράστιος τον τελευταίο μήνα, με εκείνα που περιλαμβάνουν λέξεις όπως «Κίνα», «δισεκατομμύρια», «προϊόντα», «δημοκράτες» και «μεγάλες» να είναι τα πιθανότερα να επηρεάσουν τις τιμές.
"Η εμπορική και νομισματική πολιτική έχουν γίνει ολοένα και πιο επικεντρωμένη στον εκτελεστικό κλάδο και όλα από τα περιστασιακά συναισθήματα μέχρι τις φαινομενικά τυπικές πολιτικές προθέσεις έχουν διανεμηθεί, παγκοσμίως και στιγμιαία, μέσω αυτής της προσεκτικά εξετασθείσας πλατφόρμας κοινωνικών μέσων", ανέφεραν οι αναλυτές της JP Morgan, Josh Younger και Munier Salem.
"Σε απάντηση, ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων από μετοχές που σχετίζονται με τις μακροοικονομικές εξελίξεις έχουν βρει ότι η δυναμική των τιμών τους γίνεται όλο και περισσότερο συνδεδεμένη σε μια χούφτα tweets από τον Trump".
Ο πρόεδρος έχει κατά μέσο όρο περίπου 10 tweets την ημέρα από τις αρχές του 2016, με 10.000 tweets να συμβαίνουν μετά το 2017, σύμφωνα με την ανάλυση της JPMorgan.
Image

Δείκτης Volfefe της JPMorgan

Η ανάλυση της JPMorgan εξέτασε τις αποδόσεις του Δημοσίου μέσα στα πέντε λεπτά μετά από ένα tweet του Trump και ο δείκτης δείχνει την κυλιόμενη πιθανότητα ότι κάθε tweet κινεί στην αγορά.
Διαπίστωσαν ότι ο δείκτης Volfefe μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα "μετρήσιμο κλάσμα" κινήσεων στην τεκμαρτή μεταβλητότητα, που παρατηρείται στα παράγωγα επιτοκίων γνωστά ως swaptions.
Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο μικρότερο τέλος της καμπύλης, με τα 2ετή και τα 5ετή να επηρεάζονται περισσότερο από τα 10ετή χρεόγραφα.
Η JPMorgan δεν είναι μόνη στην προσπάθειά της να υπολογίσει τον αντίκτυπο της δραστηριότητας του Twitter του προέδρου στις αγορές.
Οι αναλυτές στην Bank of America Merrill Lynch δημοσίευσαν μια σημείωση την περασμένη εβδομάδα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι ημέρες όπου ο Πρόεδρος Trump τουιτάρει συχνά τείνουν να βλέπουν κατά μέσο όρο αρνητικές αποδόσεις κατά 9 μονάδες βάσης.
Οι ημέρες με λιγότερα προεδρικά tweets τείνουν να βλέπουν θετικές αποδόσεις κατά 5 μονάδες βάσης κατά μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης